header foto header foto header foto header foto header foto
 

G-hockey

G-hockey bij Mixed Hockeyclub Leeuwarden

 

Mixed Hockey Club Leeuwarden wil ook graag mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking het plezier van het hockey laten beleven. Wij zetten ons daarom club-breed voor de volle 100 % in om een groep G-hockeyers bij elkaar te krijgen die onder de bevlogen leiding van onze ervaren trainster Monique Otte onze mooie hockeysport gaan beoefenen.

Waarom hockey voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Leeuwarden?

Omdat wij vinden dat sporten in het algemeen en hockey in het bijzonder voor iedereen toegankelijk moet kunnen zijn. Buitenspel is niet voor niets reeds jaren geleden binnen het hockey afgeschaft.

 

Hockey is er dus voor iedereen dus ook voor jou/of voor uw kind!

De Mixed Hockeyclub Leeuwarden rekent het zich tot haar taak een maatschappelijke verantwoording te nemen. Daarbij kan en mag onze sporter met een beperking niet aan de kant staan. Leeftijd of beperking speelt geen rol.

De G-hockeyers trainen (en hopelijk op termijn ook spelen) op tijden dat ook andere (jeugd)leden actief zijn. Ook nemen zij deel aan de overige activiteiten voor onze leden zoals bijvoorbeeld het Sinterklaasfeest, de disco’s en de Super Sunday ’s. De integratie van onze G-hockeyers binnen de vereniging zal hiermee zoveel mogelijk worden bevorderd. Daardoor wordt MHC Leeuwarden een nog completere familievereniging, waar plaats is voor iedereen.

G-hockey wordt bij verschillende verenigingen in het land gespeeld en de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) heeft een competitie voor hen op gezet. Als we een groep van minimaal 9 G-hockeyers bij elkaar hebben, dan gaan we zeker contact opnemen met de andere verenigingen om toernooien en oefenwedstrijden te organiseren en wie weet doen we vanaf volgend seizoen al mee met de competitie.

Ook zou het fantastisch zijn op Super Sunday een demonstratietraining te zien van onze G-hockeyers voor een vol balkon met enthousiaste leden van de Mixed Hockeyclub Leeuwarden en de ouders/begeleiders, broers en zussen van de G-hockeyers.

Wilt u meer over het G-hockey weten of een keer een training bezoeken, of nog beter meedoen?

Neem dan contact op met de TC