header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Arbitrage

Kleine wijziging spelregels F- en E6-jeugd

Nieuws afbeelding 4-9-2014

Met ingang van dit seizoen zijn de regels bij het 3-tal, 4-tal en 6-tal hockey iets aangepast. Het gaat hierbij om het nemen van een lange corner en een inslag voor de aanvallende partij binnen het 5 meter gebied (F-hockey) en 10 meter gebied (E6-hockey). Vanaf heden worden deze spelhervattingen genomen vanaf een plaats net buiten het 5- of 10-meter gebied.

Deze wijziging is doorgevoerd omdat is gebleken dat het erg lastig was om een lange corner of inslag eerst uit het 5- of 10-meter gebied te moeten spelen voordat de bal weer dit gebied ingespeeld mocht worden. Er is daarom gekozen om de plek van het nemen te wijzigen en daarbij dezelfde restricties toe te passen die ook gelden bij andere aanvallende vrije slagen net buiten het 5- of 10-meter gebied. Dit sluit ook het beste aan bij de regels voor 8- en 11-tal hockey.

Deze spelregels zijn ook aangepast op de website, de wijzigingen zijn rood gemarkeerd (zie onder "arbitrage" > "spelregels").

Gerelateerde nieuwsberichten

examens kandidaat scheidsrechters
    
 

Agenda

25-10 Videobespreking H1

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN