header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Arbitrage

Veel fluiten

Nieuws afbeelding 30-9-2014

Van de scheidsrechtercommissie!

 

We hebben een pracht complex waarvan zeer goed gebruik gemaakt wordt. Er worden veel wedstrijden gespeeld dus zijn er ook veel scheidsrechters en spelbegeleiders nodig! We hebben dit jaar weer een extra damesteam, maar ook weer erg veel jongste jeugd en D,C en B elftallen. Iedereen wil met plezier spelen, dat kan niet zonder ieders inzet op de begeleiding van de wedstrijden.

 

Dinsdag 16 september hebben we de het arbitragecafé bij ons op de club gehad, een zeer geslaagde avond waar voor meer dan 25 leden veel spelregels door een hoofdklasse scheidsrechter zijn behandeld. Ik hoop dat we er allemaal veel van opgestoken hebben.

 

Alle 11-tallen moeten gefloten worden door scheidsrechters die een scheidsrechterkaart hebben. Daarvoor moet je een examen afleggen. We hebben ongeveer 250 scheidsrechters die de clubscheidsrechter kaart hebben. Voor de wedstrijden van de 11-tallen moeten we daar dus beroep op doen. Door het grote aantal wedstrijden zullen meerdere mensen meer dan 6 wedstrijden op jaarbasis moeten fluiten. Maar iedereen dient hierbij zijn steentje bij te dragen.

 

De jongste jeugdwedstrijden worden begeleid door spelbegeleiders. Je hoeft voor spelbegeleiding geen scheidsrechter kaart te hebben of een examen te doen. Je kunt spelbegeleider worden door een instructieavond te volgen van de jongste jeugd commissie. Hiervoor worden junioren uit A- en B-jeugd (zonder kaart) en ouders van jongste jeugd teams uitgenodigd. C-junioren die het leuk vinden om spelgeleider te worden zijn ook van harte welkom! Bij jongste jeugd ligt op nadruk op uitleggen van de regels en bevorderen van spelplezier en veiligheid. Het allerbelangrijkste is dat iedereen met plezier van het veld af komt!

 

We krijgen als scheidsrechterscommissie regelmatig een opmerking van moet ik alweer fluiten, ik kan niet of andere redenen waarom degene denkt  niet te hoeven fluiten. De regel is dat als je ingedeeld bent je zelf voor vervanging dient te zorgen, veel duidelijker kan ik deze regel niet uitleggen!

 

Om te voorkomen dat je ingedeeld wordt door de commissie kan je jezelf indelen op momenten dat het jou wel uitkomt. Fluit voor of na je eigen wedstrijd een ander team, zodat iedereen zijn wedstrijd kan spelen. Wij vullen dan als commissie graag de wedstrijden op met de mensen die zich niet indelen. We kunnen als commissie zien hoeveel wedstrijden je hebt gefloten, daar houden we zo veel mogelijk rekening mee.

 

 We doen ons best de wedstrijden redelijkerwijs te verdelen over iedereen die zelf ook wedstrijden speelt en de vrijwilligers die wel fluiten maar niet spelen. Als je verhinderd bent dien je zelf voor vervanging te zorgen. Niet op komen dagen is geen optie, iedereen wil zijn wedstrijd graag  met plezier spelen! Als je hierbij niet je steentje bijdraagt ben je geen teamplayer!

 

We hopen erop dat een ieder zijn bijdrage blijft leveren en we weer een mooi seizoen mogen beleven. Van toeschouwers, coaches en spelers wordt begrip gevraagd voor de scheidsrechters, Ze staan er voor jullie!  Door wangedrag tegen de scheidsrechters groeit de groep beschikbare scheidsrechters niet. Ook al is het vervelend dat er niet gefloten wordt, verkeerd gefloten wordt of zelfs fout gefloten wordt, tel tot 10, een volgende keer ben jij degene die er staat en een fout maakt. Dan wil je ook niet uitgescholden worden of aggressief benaderd worden……

 

Met een sportieve groet namens de scheidsrechtercomissie

Hans ten Kate

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

examens kandidaat scheidsrechters
    
 

Agenda

25-10 Videobespreking H1

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN