header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

De week van de scheidsrechter

Nieuws afbeelding 7-10-2014

Deze week is het de week van de scheidsrechters.

Scheidsrechters zorgen ervoor dat wedstrijden op een sportieve manier en volgens de spelregels verlopen, zodat spelers optimaal kunnen genieten van het hockeyspelletje. De meeste spelers en coaches weten dat natuurlijk wel, maar staan daar vaak te weinig bij stil. Daarom vindt ook dit jaar de ‘Week van de scheidsrechter’ plaats (4 tot 12 oktober), een jaarlijkse waarderingscampagne vanuit het project "Naar een veilig sportklimaat” van NOC*NSF.

Te vaak wordt het als normaal gezien om scheidsrechters als vijanden te benaderen door ze uit te schelden en te agressief te reageren, als het even tegenzit. Helaas gebeurt dit zowel door spelers als publiek.

Laten we daarom afspreken dat we met alle betrokkenen in de hockeysport respect voor elkaar als normaal gedrag beschouwen. Tuurlijk mag je best eens wat tegen elkaar of tegen een scheidsrechter zeggen. Hockey is emotie, maar ook emoties hebben hun grenzen! Echter deze grens overgaan wordt door onze club niet geaccepteerd.

Het bestuur zal actief mensen aanspreken indien het blijkt dat er sprake is van grensoverschrijdend gedrag. In deze situaties zou het bestuur eventueel een passende maatregel kunnen opleggen. Het bestuur hoopt en verwacht dat dit niet nodig is.

Lees ook eens het document "gedragscode sportiviteit MHCL”. Dit document is te vinden op de website, achter login/documenten/bestuur. 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Humilitasstraat 35
8917 HB Leeuwarden