header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

Nieuwsbrief KNHB 31 oktober

Nieuws afbeelding 31-10-2014
Online lezen  |  Toevoegen aan adresboek
 
KNHB Koninklijk Nederlandse Hockeybond Koninklijk Nederlandse Hockeybond
Nr. 36 - 31 oktober 2014 VERENIGINGEN
Beste lezer,

Via de KNHB verenigingsnieuwsbrief brengen wij je graag op de hoogte van al het nieuws vanuit de verschillende disciplines van de KNHB. 
 
Inhoud
- Nieuws  
- Thema 
- Opleiding 
- Uit de regio
- Oproep 
- Uitgelicht 
NIEUWS

Bijscholing: Zaalhockey 5v5

Op maandag 1, dinsdag 2 en woensdag 3 december 2014 organiseert de KNHB Academie een bijscholing over zaalhockey 5v5. Hier worden de ontwikkelingen van het senioren zaalhockey verder toegelicht. De bijscholing bestaat alleen uit theorie. De bijscholing wordt georganiseerd door Marieke Dijkstra, Bondcoach Nederlands Elftal Dames Zaal en/of Ewout Schröder, Assistent trainer Nederlands Elftal Dames Zaal. Klik hier voor meer informatie, data en locaties.
THEMA

Hoofdblessure? Weet wat je doet!

Sinds 2005 onderzoekt de KNHB ernstig hoofdletsel bij hockeyers. Naar aanleiding van dit onderzoek is besloten om alle ernstige hoofdletsels te registreren. De KNHB wil dan ook alle verenigingen vragen om ernstig hoofdletsel te melden via het digitale meldpunt, meer informatie hierover vind je hier. Daarnaast heeft de KNHB speciale stickers voor in de dug out en is er ook een handige app gemaakt waarbij snel bekeken kan worden hoe je dient te handelen bij een blessure aan het hoofd. De Hoofdletsel Sport app voor iOS en Android is gratis te downloaden in de App store en via Google Play.


Funkey+

Begin oktober is het nieuwe programma Funkey+ beschikbaar gesteld. Ongeveer 80 verenigingen hebben eerder aangegeven interesse te hebben in dit vervolgprogramma van Funkey.  Dit nieuwe programma is gebaseerd op het bestaande Funkey programma, echter is er meer aandacht voor hockeyvormen, samenwerking en competitie in de oefeningen. Verenigingen die al meer dan een jaar Funkey aanbieden kunnen dit nieuwe Funkey+ programma aanvragen bij Frank van Barneveld,
[email protected].
OPLEIDING

Opleiding Technisch Manager (TM4)

In navolging op de opleiding Technisch Coördinator (TM3) start de KNHB Academie half november
2014 met de TM4 opleiding. Het doel van deze opleiding is de kwaliteit van Technisch Managers te versterken. Met behulp van deze opleiding kan de Technisch Manager zijn deskundigheid verbreden en verdiepen. De opleiding bestaat uit het volgen van workshops en het uitvoeren van praktijkopdrachten. De opleiding wordt gegeven op maandagavond van 19:00 tot 22:30 uur in het Huis van de Sport in Nieuwegein. Klik hier voor meer informatie over deze opleiding.
Nieuwe data workshop Sportief Besturen 

Sinds 2012 hebben al ongeveer 150 verenigingen de workshop gevolgd. De workshops worden als zeer inspirerend en informatief beoordeeld. Tijdens de avond worden handvatten geboden, aangrijpingspunten en do's en dont's. De workshop Sportief Besturen is niet alleen leerzaam voor het integreren van Sportiviteit & Respect binnen jouw vereniging, maar het biedt handvatten voor het besturen van de vereniging 'an sich'.
 
In 2014 zijn nog enkele data waarop de succesvolle workshop sportief besturen wordt gegeven.
  •   Woensdag 5 november:       Midden Nederland (exacte locatie nog niet bekend)
  •   Maandag 10 november:       H.C. Tilburg
  •   Woensdag 12 november:     H.C. Zwolle
  •   Maandag 17 november:       Midden Nederland (exacte locatie nog niet bekend)
Wil je met jouw vereniging hierbij aanwezig zijn of meer informatie ontvangen? Mail dan naar[email protected].
UIT DE REGIO

Funkey Go for Gold Kids 

Het schooljaar is goed van start gegaan in de provincie Limburg. Veel kinderen in de gemeenten Peel en Maas en Venray hebben de lessen Funkey en kennismaken met hockey gevolgd tijdens de lesuren gym. De kinderen en de leerkrachten waren zowel enthousiast over de programma’s als over de wijze waarop de Funkey docent Maurice Sarabèr de lessen gaf! In beide gemeenten werden de lessenreeksen afgesloten bij de hockeyclub in de buurt met een supertoffe Funkey Fiësta. In Peel en Maas kwamen de kids in groten getale opdagen en maar liefst negen kinderen hebben zich daarna aangemeld bij de vereniging. In Venray waren er ongeveer 60 deelnemers die fanatiek alle onderdelen doorliepen.
OPROEP

Streethockey

Op maandag 3 november vindt er een bijeenkomst plaats over Streethockey. Trainers en verenigingen die interesse hebben in het starten en/of ondersteunen van Streethockey kunnen zich hiervoor aanmelden bij Frank van Barneveld,[email protected]. De KNHB, de Johan Cruyff Foundation en de Richard Krajicek Foundation hebben de handen ineengeslagen om kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar op een leuke en laagdrempelige manier kennis te laten maken met de sport. Ligt er bij jou in de buurt een Cruyff Court of Krajicek Playground en heb je interesse om als trainer (en gesteund door de vereniging) hockey te gaan aanbieden? Laat dit dan z.s.m. weten en meld je aan voor deze bijeenkomst.
UITGELICHT 

Nederlands Elftal dames spelen op Tilburg en Zwolle 

Het Nederlands Elftal Dames speelt een drietal wedstrijden in de voorbereidingsfase op de Argentina Champions Trophy 2014, welke gehouden wordt van 29 november tot en met 7 december 2014 in Mendoza, Argentinië. 
 
Datum Aanvang Vereniging Tegenstander Interland/Oefenwedstijd Entree
03-nov-14 19.00 uur H.C. Tilburg België Interland n.v.t.
17-nov-14 17.00 uur H.C. Zwolle Duitsland Oefenwedstrijd n.v.t.
18-nov-14 18.30 uur H.C. Zwolle Duitsland Interland € 5,-
 
Voor meer informatie ga je naar de website van H.C. Tilburg en H.C. Zwolle.
website - gegevens wijzigen - contact
 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Humilitasstraat 35
8917 HB Leeuwarden