Wedstrijdverslagen

Dames 1 MHCL - Twente

Nieuws afbeelding 3-11-2014

Leeuwarden speelde vandaag in eigen huis tegen Twente uit Hengelo.

De ploeg uit het Oosten verraste alle elf dames van Leeuwarden door in de eerste minuut te scoren. De bal werd van richting veranderd en kwam ongelukkig tegen een Twentse stick aan: 0-1.

Na deze wake-up call begon Leeuwarden goed te hockeyen. De ploeg zette het achterin op slot en creƫerde kansen. Op voorgeven van Hinke Tettero kon Lianna Touwen de bal langs een Twentse verdedigster het doel in schieten: 1-1.

In de tweede helft ging Leeuwarden door waar het gebleven was. Er werd goed gecombineerd en mooi hockey gespeeld. Tegen tien man van Twente had de ploeg graag willen winnen, maar het maken van de bevrijdende treffer bleef uit. De wedstrijd eindigt in Leeuwarden met een gelijkspel: 1-1.

Volgende week speelt Leeuwarden uit tegen Barneveld. De ploeg die met een punt verschil onder Leeuwarden (9e) staat.