Wedstrijdverslagen

Dames 1 MHCL - Eelde

17-11-2014

Zondag 16/11 speelden de hockeyvrouwen van Leeuwarden in eigen huis tegen hekkensluiter Eelde.

Leeuwarden begon fel aan de wedstrijd en dat betaalde zich al snel uit in een eerste doelpunt. Eva Kramer liep de cirkel binnen en schoot de bal hoog in het doel: 1-0.

Leeuwarden had de smaak goed te pakken en speelde Eelde makkelijk uit. Lonneke Meijer werd aangespeeld en scoorde het tweede doelpunt: 2-0. Hinke Tetteroo voegde er een derde doelpunt aan toe, vlak voor de rust scoorde ze met een hoge backhand: 3-0.

Eelde was de mindere en creƫerde weinig kansen. Lianna Touwen scoorde de 4-0 waarmee de dames de rust in gingen.

Na de rust kwam Eelde overtuigend terug en kreeg al snel een strafbal waaruit de 4-1 werd gescoord. De 5-1 volgde daarna wederom na een backhand van Hinke Tettero. Leeuwarden wist een stafcorner te bemachtigen en Annemarie van Griethuijsen scoorde direct via een sleeppush: 6-1. Opnieuw werd een klein verdedigend foutje een strafbal, die werd benut door Eelde: 6-2.

Daar nam Leeuwarden geen genoeg mee. Annemarie van Griethuijsen speelde de bal voor, waardoor Eva Kramer de 7-1 binnen kon tippen (foto).

In de laatste minuten van de wedstrijd sleepte Leeuwarden nog een strafcorner in de wacht. Lonneke Meijer maakte haar tweede goal door de strafcorner binnen te tippen: 8-2.

8-2 was tevens de eindstand en Leeuwarden verdient drie broodnodige punten, waarmee de dames naar de negende plaats stijgen.

Volgende week speelt Leeuwarden dé noordelijke derby tegen Quick Stick in Heerenveen.

Het fotoverslag van deze wedstrijd, gemaakt door Humphrey Paap, is te vinden op: http://humphoto.zenfolio.com/p302131258

Onderstaande video samenvatting is gemaakt door Daniel Joe Heemskerk en Thomas Kok: