header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

Nieuwsbrief KNHB december

Nieuws afbeelding 7-1-2015
Online lezen  |  Toevoegen aan adresboek
 
KNHB Koninklijk Nederlandse Hockeybond Koninklijk Nederlandse Hockeybond
Nr. 39 - 19 december 2014 VERENIGINGEN
Beste lezer,
Via de KNHB verenigingsnieuwsbrief brengen wij je graag op de hoogte van al het nieuws vanuit de verschillende disciplines van de KNHB.
 
Inhoud
- Nieuws
- Opleiding
- Oproep
- Webshop
- Agenda
- Uitgelicht 
NIEUWS

Nationaal Hockeycongres 2015
 
De KNHB organiseert op zaterdag 24 januari 2015 het zeventiende Nationaal Hockeycongres. Graag nodigen wij je uit om hierbij aanwezig te zijn. Het Nationaal Hockeycongres is voor bestuursleden, commissieleden en andere functionarissen binnen de hockeyvereniging. Tijdens het congres is er de mogelijkheid om met andere verenigingen in contact te komen, gedachten uit te wisselen en van elkaar te leren. Dit levert elk jaar weer inspirerende verhalen, brede netwerken en goede ideeën voor iedere vereniging op.’

In de ochtend starten we met een plenair gedeelte waarin het thema: ‘De vereniging en haar directe omgeving’ centraal staat. Het middagprogramma is divers en afgestemd op negen verschillende doelgroepen. Per vereniging kan de secretaris maximaal drie deelnemers aanmelden voor de plenaire sessie. In de middag kunnen nog twee extra personen (naast de drie van de ochtend) worden aangemeld voor de workshops. Meer informatie over het Nationaal Hockeycongres en de inhoud van de workshops vind je op onze website.  
 
Teruggave ecotaks 
 
Van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) hebben wij deze week de gecontroleerde ecotaksaanvragen over 2012/2013 retour ontvangen. Indien je een verzoek hebt gedaan, ontvangt jouw vereniging deze week de creditfactuur voor de teruggave. Het bedrag wordt binnenkort overgemaakt. Inmiddels heeft ministerie VWS aangekondigd dat in 2015 voor het laatst ecotaks kan worden teruggevraagd over 2013/2014. De regeling wordt omgezet om energiebesparende maatregelen en verduurzaming bij sportverenigingen te stimuleren. Zodra wij meer informatie hebben zullen wij jullie hierover nader informeren. 
 
Documentaire Let's Celebrate Hockey op TV!
 
Op vrijdag 2 januari wordt vanaf 17.00 uur een documentaire uitgezonden over de Rabobank Hockey World Cup 2014. In deze documentaire wordt onder andere met Maartje Paumen en Robert van der Horst teruggeblikt op het wereldkampioenschap hockey dat afgelopen jaar (31 mei t/m 15 juni) heeft plaatsgevonden in het Kyocera Stadion, te Den Haag. Omroep West heeft de primeur om de docu uit te zenden, vervolgens is de documentaire ook online te bekijken. Hierover binnenkort meer informatie over op onze website.
 
OPROEP

Vrijwilligerstrofee 
 
Het is belangrijk vrijwilligers regelmatig in het zonnetje te zetten en ze te laten weten dat ze onmisbaar zijn voor de club. In dit kader reikt de KNHB ieder jaar de Vrijwilligerstrofee uit. Dit jaar zijn het de vrijwilligers die zich bezig houden met de accommodatie binnen een vereniging, deaccommodatiecommissarissen, die kans maken op de Vrijwilligerstrofee. Via jouw verenigingsbestuur of district bestuurscommissie kun je een vrijwilliger opgeven, uiterlijk morgen 20 december 2014. Meer informatie vind je op onze website 
 
WEBSHOP

Hockeyheld(in) van Oranje
 
Met dit unieke boek waarin jouw kind zelf de hockeyheld is, geef je een mooie herinnering aan de Rabobank Hockey World Cup 2014 in Den haag cadeau! Nu in een pakketaanbieding met Stockey, de officiële mascotte van de Rabobank Hockey World Cup 2014. Hij vierde met alle hockeyfans een feestje tijdens dit hockey event op eigen bodem. Haal je eigen exemplaar van Stockey in huis als mascotte voor je team of hockeyvriendje voor je kind. Deze Stockey-knuffel kan alleen in combinatie met het boek gekocht worden. Je kunt deze aanbieding hier bestellen. 
 
Nieuwe artikelen Hockeyvisie
 
De laatste artikelen van 2014 van het vakblad van de KNHB Academie Hockeyvisie zijn nu verkrijgbaar. Zes artikelen zijn te downloaden in de webshop van de KNHB en zo nodig thuis uit te printen. De kosten zijn €2,00 per artikel, exclusief €0,85 transactiekosten. Bij aankoop van meerdere artikelen worden maar één keer transactiekosten in rekening gebracht.

De artikelen van december 2014:

- De kunst van het omschakelen
- Trainingsmethodiek voor 8 weken zaalhockey
- De keeperstrainer en zijn rol binnen een begeleidingsteam
- De WK’s van 1998 en 2014: een ‘vergelijkend warenonderzoek’
- De 4 B’s: Bereiken, Beleven, Binden en Behouden
- Spelgericht trainen


De eerder verschenen Hockeyvisies vind je terug in het Hockeyvisie archief.
 
115 jaar Nederland hockeyland 
 
Legendarische momenten, de typische hockeycultuur, trotse kampioenen en oogverblindende hockeybabes in één hockeybijbel… Zo’n monumentaal boekwerk over jouw favoriete sport wil jij toch met jouw clubgenoten delen? Bestel als hockeyvereniging 5 exemplaren of meer en ontvang een fikse korting die kan oplopen tot ruim 35%! De boeken worden in overleg geleverd, ook in het weekend.

Vanaf 5 exemplaren                  € 29,50
Vanaf 15 exemplaren                € 27,95
Vanaf 25 exemplaren                € 25,-

Bestellen kan op www.nederlandhockeyland.nl. 
 
AGENDA
 
- Nationaal Hockeycongres     24 januari 2015  
- Poulewedstrijden Hoofdklasse Indoor            10 & 17 januari 2015
- Play-offs Hoofdklasse Indoor 25 januari 2015 
- Landkampioenschappen A-, B- en C-jeugd 31 januari en 1 februari 2015
 
UITGELICHT

Nieuwe ronde Sportimpuls in 2015 
 
Komend jaar kan jouw vereniging opnieuw subsidie aanvragen via de Sportimpuls. De KNHB heeft in 2015 drie projecten op de Menukaart staan: Funkey, Schoolactieve verenigingen (waaronder kennismaken met hockey) en Streethockey. Van 12 februari 2015 t/m 16 april 2015 is de nieuwe Sportimpuls Ronde open voor aanvragers. Op 1 september 2015 worden de gehonoreerde projecten bekend gemaakt. Meer informatie is te vinden op onze website.
 
 
website - gegevens wijzigen - contact


 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Humilitasstraat 35
8917 HB Leeuwarden