header foto header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen

Dames 1 MHCL - Civicum

Nieuws afbeelding 22-3-2015

De hockeyvrouwen van Leeuwarden hebben vandaag de eerste uitoverwinning geboekt. Het was een lange reis naar Cuijck, waar CMHC Civicum met 0-1 werd verslagen.

De dames kregen een opdracht mee van coach Wouter Hoekstra: als een team hockeyen en voor elkaar werken. Zo gezegd, zo gedaan. In de eerste helft waren er kansen voor beide partijen om de openingstreffer te maken; Daphne van Griethuijsen in duel met de keeper en een bal op de paal van Civicum. Toch bleef het tot de 47'ste minuut 0-0.

Maar een knappe pass van Annemarie van Griethuijsen bracht daar verandering in. Een harde bal de cirkel in, die Lonneke Meijer over de keepster van Civicum heen tipte: 0-1.

Daarna moest er stevig verdedigd worden door de Leeuwarder defensie. De thuisploeg kreeg nog een aantal strafcorners mee, maar kon de bal niet langs keepster Veroniek van Avermaete krijgen.

Leeuwarden wint haar eerste uitwedstrijd en stijgt daarmee naar plaats acht.

Volgende week zondag krijgen de dames koploper GHBS op bezoek.