header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Technische Commissie

TC UPDATE: Richard Schnieders aangesteld als nieuwe Jeugd-coordinator

Nieuws afbeelding 3-5-2015

 

 

Vanuit TC en bestuur zijn wij verheugd te kunnen melden dat wij voor de komende 3 seizoenen Richard Schnieders hebben vastgelegd als Jeugdcoordinator Junioren en Jongste Jeugd. Richard is een echt hockeydier, heeft veel ervaring als hockeytrainer en coach en een MHCL’er in hart en nieren. Daarnaast heeft hij ervaring met het werken met kinderen en jongeren.

Richard zal de komende jaren samen met onze hoofdtrainer/technisch manager Wouter Hoekstra het technisch hart vormen van de club en invulling geven aan het technisch beleid. In zijn functie als coordinator begeleidt hij trainers en coaches en is hij oa verantwoordelijk voor samenstellen en invullen van het trainingschema. Als club hebben wij er voor gekozen om 1 coordinator verantwoordelijk te maken voor jongste jeugd en junioren, omdat deze lijnen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en een goede doorstroom van de jongste jeugd heel belangrijk is voor onze club. Richard zal samen werken met een betaalde assistent voor de jongste jeugd en een vrijwillige assistent voor junioren. De vrijwillige assistent heeft als belangrijkste taak te zorgen dat er een goede verbinding is en blijft tussen de breedte en eerste lijn/opleidingsteams.

 

Richard is geboren in Wageningen en heeft hockeytechnisch opgeleid in Hoofddorp bij de Reigers en MHC Lelystad. Vervolgens is hij in 1980 na zijn militaire dienst in Leeuwarden belandt en gaan hockeyen in Heren 1. Na een uitstapje naar Quick Stick waar hij 2 jaar overgangsklasse veld en een jaar hoofdklasse zaal heeft gehockeyd is hij in 1985 weer in Leeuwarden terecht gekomen. Bij Leeuwarden heeft hij als speler mooie jaren in de 1e klasse gehad. Ondertussen deed hij de opleiding CIOS, welke in 1988 is afgerond met oa hockeydiploma oefenmeester A. Vanaf midden jaren 80 tot midden jaren 90 heeft Richard bij MHC Leeuwarden diverse teams training gegeven en gecoacht van jongste jeugd, talententraining van jongens B1 tot (later) H1. Naast het hockey is hij vanaf begig jaren '90 werkzaam geweest in de makelaardij. Recentelijk bij Hoekstra Makelaardij. Hier kwam in 2013 een einde aan door de economische crisis, waarna hij als ZZP’er snel weer aan het werk kon als begeleider van 3 mannen met een psychische beperking. Dit werkt blijft hij ook doen naast de hockeywerkzaamheden, omdat hij het prachtig werk vindt. Hij is al jaren gelukkig getrouwd met Ida en hun zoon Buck is inmiddels 25 jaar!

 

Als club hebben wij hem dit seizoen al gevraagd als assistent-trainer van D1 en later H1. Hij werkt vanuit die activiteiten al samen met Wouter Hoekstra. Richard is al zeer regelmatig op de club met zijn werkzaamheden en voorbereidingen voor volgend seizoen. Heb je vragen of wil je wat bespreken, klamp Richard aan op de club. Als club kijken wij met veel enthousiasme uit naar de samenwerking de komende jaren!

 

Hieronder een foto van Richard als trainer/coach van MHCL jongens B1 seizoen 1991.