header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Technische Commissie

TC Update: Korte vooruitblik

Nieuws afbeelding 2-6-2015 Nog bijkomend van een gezellige Super Sunday met veel leden en vrijwilligers en een prachtige huldiging van onze kampioenen hierbij een korte vooruitblik vanuit de TC.

Vanaf de winterstop zijn er veel ontwikkelingen op het technisch vlak binnen onze club. Als TC hebben wij vooral gekeken hoe we een goede invulling kunnen geven aan het Technisch Beleidsplan. Wij willen de club met de juiste mensen op de juiste plek de komende jaren op een technisch en tactisch hoger niveau brengen. Belangrijke speerpunten hierin zijn dat wij een open structuur hebben met mensen die over de elftallen heen kijken i.c.m. kwaliteit en bewezen ervaring met geleverde prestaties in het verleden. Daarbij is belangrijk dat prestatie en plezier hand in hand gaan.

Zo hebben wij in februari al bekend gemaakt dat Wouter Hoekstra voor de komende 2 seizoenen Technisch Manager/Hoofdtrainer wordt. Richard Schnieders wordt de komende 3 jaar Algemeen Jeugdcoordinator Junioren en Jongste Jeugd en Jan Gillebaard gaat ook komend seizoen door als loop/conditie trainer. 
Daarnaast heeft Florian van Duinen ook voor MHCL gekozen en blijft samen met Bernd Habekotté een belangrijk onderdeel uitmaken van ons technisch kader. 
Afgelopen week hebben wij het technisch hart compleet gemaakt met een nieuwe trainer/coach H1, die ook een junioren team gaat trainen. Ook gaat hij binnen de vereniging strafcorner training geven. De naam van deze trainer maken wij tijdens de ALV bekend.

Kortom: een technisch hart waar wij als vereniging mee vooruit kunnen en veel kwaliteit biedt op de verschillende vlakken. Ook zijn er veel jonge trainers die dit jaar al actief zijn geweest en vol enthousiasme volgend jaar door gaan, bijvoorbeeld Casper, Boudewijn, Tom, Veronique, Nathan, Sabine etc. Deze trainers zullen komend seizoen een goede begeleiding en training krijgen vanuit ons technisch kader en we zullen deze enthousiaste groep verder uitbreiden. Een voorbeeld: zo loopt Boudewijn Dornseiffer vanaf februari al stage bij Wouter Hoekstra.

Inmiddels zijn de selectietrainingen achter de rug en is de teamindeling IN CONCEPT gereed. Dit wordt deze week met de betrokken coaches besproken en zal volgende bekend worden gemaakt. Tijdens de trainingen zagen wij als TC een duidelijk hoger gemiddeld niveau als afgelopen jaar. Een goede ontwikkeling.

Een andere positieve ontwikkeling is de groei in de senioren lijn. Als TC hopen wij met nog een aantal aanmeldingen in de zomerperiode een extra Heren en Dames team te kunnen oprichten! Wij houden jullie op de hoogte.

Vanaf volgend seizoen wordt er door Hockey Unlimited onder leiding van Wouter Hoekstra op onze club gestart met een hockeyschool voor kinderen die in de 6 of 8-tallen spelen van de jongste jeugd of de jongste categorie D-jeugd. Een mogelijkheid voor een extra training per week met veel aandacht voor techniek. De training staat ook open voor leden van andere Friese verenigingen.

Tijdens de ALV zullen wij een korte presentatie houden over de invulling van het Technisch Beleidsplan.

Met veel vertrouwen durven wij dan ook naar de toekomst te kijken en wordt Leeuwarden als familieclub voor zowel breedte als voor aanstromend talent een nog interessantere club.

Namens de TC
Marcel Borger
Voorzitter TC


 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN