header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Arbitrage

Fluiten

Nieuws afbeelding 15-9-2015

Van de scheidsrechtercommissie!

 

Voor alle scheidsrechters en spelende leden van 15 jaar en ouder, en andere belangstellenden voor arbitrage.

 

Er worden weer veel  wedstrijden gespeeld dus zijn er ook veel scheidsrechters ! We hebben dit jaar weer een extra dames en heren team, maar ook  veel D,C en B elftallen. Iedereen wil met plezier spelen, dat kan niet zonder scheidsrechters.

 

In de A- en B-teams zitten momenteel slechts 22 spelers met een scheidsrechterkaart. Op 26, 27 en 29 oktober zijn er weer examens, we verwachten een grote opkomst. Ieder spelend lid ouder dan14 jaar  is verplicht een scheidsrechterkaart te halen/hebben. Als je ouder dan 14 bent krijg je binnenkort een uitnodiging voor de cursus en kan je op een van de 3 dagen examen doen. Er zijn in totaal ruim 60 kandidaat scheidsrechters! Haal je kaart en help de club met het fluiten van wedstrijden!

 

Alle 11-tallen moeten gefloten worden door scheidsrechters die een scheidsrechterkaart hebben. Voor het verkrijgen van deze scheidsrechterkaart moet je een examen afleggen. We hebben ongeveer 170 scheidsrechters die de clubscheidsrechter kaart hebben. Voor de wedstrijden van de 11-tallen moeten we daar dus beroep op doen. Door het grote aantal wedstrijden zullen  veel mensen meer dan 6 wedstrijden op jaarbasis moeten fluiten. Iedereen dient hierbij zijn steentje bij te dragen. Wij, de scheidsrechtercommissie, willen waar mogelijk proberen  rekening te houden met speciale  wensen of omstandigheden maar dat lukt dat alleen indien dit bij ons bekend is. Heb je speciale omstandigheden meld dit dan bij [email protected]. Niet fluiten is hierbij geen optie, geef vooral aan wanneer je wel kan.

 

Ben je ingedeeld om een wedstrijd te fluiten? Dan zijn er geen bijzondere omstandigheden bij de scheidsrechtercommissie bekend. De regel is dat als je ingedeeld bent, je zelf voor vervanging dient te zorgen. Een mail sturen met de mededeling dat je niet kunt fluiten kan niet. Bij problemen met vinden van vervanging dien je, tijdig met ons te overleggen maar het blijft jouw eigen verantwoordelijkheid dat er vervanging komt, niet de onze!Niet op komen dagen is geen optie, iedereen wil zijn wedstrijd graag  met plezier spelen! Als je hierbij niet je steentje bijdraagt ben je geen teamplayer!

 

De jongste jeugdwedstrijden worden begeleid door spelbegeleiders. Je hoeft voor spelbegeleiding geen scheidsrechter kaart te hebben of een examen te doen. Je kunt spelbegeleider worden door een instructieavond te volgen van de jongste jeugd commissie. Dit seizoen is ingevoerd dat dit door ouders van de jongste jeugd dient te gebeuren.

 

Om te voorkomen dat je ingedeeld wordt door de commissie op een moment dat jou niet schikt, kan je jezelf indelen op momenten dat het jou wel uitkomt. Fluit voor of na je eigen wedstrijd een ander team, zodat iedereen zijn wedstrijd kan spelen. Wij vullen dan als commissie graag het fluitrooster aan met de mensen die zich niet indelen. We kunnen als commissie zien hoeveel wedstrijden je hebt gefloten, daar houden we zo veel mogelijk rekening mee, opdat iedereen een ongeveer gelijkwaardige bijdrage levert.

 

We gaan ervan uit dat  iedereen zijn bijdrage blijft leveren en we weer een mooi seizoen mogen beleven. Van toeschouwers, coaches en spelers wordt begrip gevraagd voor de scheidsrechters, Ze staan er voor jullie!  Door wangedrag tegen de scheidsrechters groeit de groep beschikbare scheidsrechters niet. Ook al is het vervelend als er niet of verkeerd gefloten wordt,  tel tot 10, een volgende keer ben jij degene die er staat en een fout maakt. Dan wil je ook niet uitgescholden worden of agressief worden bejegend ……

Wij gaan er vanuit dat iedereen zijn best doet, meer kan je niet verwachten

 

Woensdag 16 september hebben we het arbitragecafé bij ons op de club.Het belooft een zeer leuke avond te worden waar naast de nieuwe spelregels ook bestaande regels zullen worden behandeld door  een hoofdklasse scheidsrechter. We hopen op een grote opkomst op deze avond!  Meld je hiervoor aan via deze link: http://www.knhb.nl/scheidsrechters/week+van+de+scheidsrechter/DU24393_Spelregelcaf%C3%A9s.aspx

De avond begint om 20.00 uur, vanaf 19.30 ben je van harte welkom.

 .

Met een sportieve groet namens de scheidsrechtercomissie,

 

Scheidsrechtercommissaris senioren     Kik Blekman

Scheidsrechtercommissaris junioren      Meike Combee-Balm

Coördinator Spelbegeleiding                Ingrid de Bruijn

 

Gerelateerde nieuwsberichten

examens kandidaat scheidsrechters
    
 

Agenda

25-10 Videobespreking H1

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN