header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Arbitrage

Geslaagd

2-11-2015

Geslaagd!

 

Afgelopen week was er weer examen week voor clubscheidsrechters. Van de 73 kandidaten kwamen er 17 opdagen, en er was nog 1 kandidaat die zonder oproep op het examen kwam, Marijn Wouwenaar die nog maar 13 is. Er zijn nu weer 16 scheidsrechters bij die hopelijk met veel plezier gaan fluiten.

 

Bodine, Leontien, Marleen, Christiaan, Marjolijn, Wiepkje, Rutger, Marijn, Alyde, Jerusa, Sanne, Anke, Mara, Birgit, Josefien, Anne en Arend allen van harte gefeliciteerd! We hopen dat jullie met veel plezier het fluitje te hand nemen.

 

Opvallend dat Bodine en Leontien slechts respectievelijk 2 en 3 fout hadden, ze waren echt goed voorbereid op het examen gekomen. Het is dus zeer goed mogelijk in 1 keer je examen te halen.

 

Fluiten hoort bij het competitie spelen, zonder scheidsrechters geen wedstrijden!

 

Daarom is het ook sinds jaren al verplicht dat als je 16 jaar en ouder en competitie speelt een scheidsrechterkaart moet hebben. Een aantal leden voldoet daar al jaren niet aan, nieuwe leden hebben een jaar de tijd om de spelregels onder de knie te krijgen, maar ook daarna hoor je de scheidsrechterkaart te hebben. Als iedereen zijn steentje bijdraagt dan blijft het voor iedereen leuk en valt het aantal wedstrijden wel mee. Er zijn altijd mensen die erg graag fluiten, die nemen veel wedstrijden voor hun rekening. Maar er blijven altijd wedstrijden over die door aangewezen vrijwilligers gefloten moeten worden.

 

Momenteel gaat het goed met de opkomst van de scheidsrechters, maar degene die hun kaart hebben moeten wel vaak fluiten. Daarom is afgelopen ALV nogmaals vastgesteld dat iedereen zijn kaart moet halen indien je 15 jaar of ouder bent en competitie speelt.

 

In januari is weer een examen week, 11, 12 en 13 januari kan er weer examen gedaan worden. Degene die nu niet zijn op komen dagen zullen door het bestuur worden benaderd over eventuele sancties indien je dan ook nog denkt niet op te komen dagen.

 

Met sportieve groet namens de scheidsrechtercommissie

Meike Combee (commissaris junioren)

Ingrid de Bruin (jongste jeugd)

Kik van de Vegt (commissaris Senioren)

Hans ten Kate (opleiding clubscheidsrechters)

Gerelateerde nieuwsberichten

examens kandidaat scheidsrechters
    
 

Agenda

25-10 Videobespreking H1

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN