header foto header foto header foto header foto header foto
 
Webmaster

introductie LISA

Nieuws afbeelding 7-10-2006

LISA, het leden informatie systeem van Mixed Hockey Club Leeuwarden bestaat uit twee gedeelten een gebruikers- en beheeromgeving. De gebruikersomgeving is de verenigingswebsite die leden toegang geeft tot de meest recente informatie. Alle leden krijgen hiervoor een toegangscode bestaande uit een lidnummer en een wachtwoord. Ook alle vrijwilligers krijgen een toegangscode om in te loggen op de website.

Met die toegangscode hebben leden en vrijwilligers toegang tot het besloten gedeelte van de verenigingswebsite, het openbare gedeelte is voor iedereen toegankelijk.

De website wordt door de LISA-gebruikers onderhouden, dit zijn een aantal bestuursleden, commissieleden en vrijwilligers. Deze LISA-gebruikers krijgen hiervoor toegang tot LISA zelf met een aparte toegangscode: een gebruikersnaam en een wachtwoord.

Een LISA-gebruiker heeft dus twee toegangscodes, één voor de website en één voor het beheer van de gegevens. NB. De website en LISA zijn twee aparte internetadressen.

LISA is één centrale database waarin alle gegevens van een vereniging zijn opgeslagen. Elk gegeven ligt maar 1 keer vast. Hierdoor werkt iedereen met dezelfde gegevens en ontstaan er geen misverstanden over wat de werkelijkheid is.

LISA is opgesplitst in een aantal modules o.a. een sportmodule, clubbeheermodule, sponsormodule etc. Deze zijn alleen toegankelijk als je een autorisatie heeft voor die modules. Heb je autorisatie voor 1 (of meer) modules dan ben je ook de (mede)beheerder van die gegevens.

Iedereen die toegang heeft tot LISA kan de algemene gegevens zoals een adres, een telefoonnummer van een lid of de agenda, het organisatieschema etc. zien.
De ledenadministratie is de enige die nieuwe leden/vrijwilligers kan toevoegen, wijzigen en verwijderen.

De beheerder geeft u de toegangscode voor LISA-beheer. Heb je vragen over LISA of bent je je wachtwoord vergeten dan kun je bij de beheerder terecht. De beheerders zijn Ernst Vasbinder en Steven van Griethuijsen.

 

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws
 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Humilitasstraat 35
8917 HB Leeuwarden