header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

In Memoriam Thom Giliam

Nieuws afbeelding 21-9-2018

Afgelopen woensdagochtend ontvingen wij het droevige nieuws dat Thom Giliam in de avond van dinsdag 18 september op 64-jarige leeftijd is overleden. Thom is jarenlang een actief lid van onze vereniging geweest, waarbij hij met name excelleerde op het hockeyveld als speler van Heren 1 en later van Veteranen A en C.

Thom maakte midden jaren ’80 tot begin jaren ’90 onderdeel uit van Heren 1 dat onder de bezielende leiding van trainer/coach Jos Hamelink en manager Ben Adema furore maakte op de noordelijke hockeyvelden. Met Thom in de gelederen werd in het seizoen ‘86-‘87 het kampioenschap in de 2-de klasse behaald. Thom was de sierlijke, frivole en kwikzilverachtige spil op het middenveld met een uitstekend spelinzicht en dito techniek. Niemand van het team kon zo kort met de bal aan zijn stick bij een man wegdraaien als Thom. De eerste meters, zijn versnelling, waren fenomenaal en een lust voor het oog. 

Buiten het veld was Thom een charmeur en een bon vivant met schalkse inslag, die weliswaar de nestor van het team was, maar vaak ook de aanjager van grappen en grollen die soms net niet konden, maar daardoor vaak het leukst waren. Zo was Thom de bedenker van het goudvissen spel; gezeten met de voltallige selectie bij de Griek in de stad was het de opdracht om een biertje zo snel mogelijk op te drinken, te sprinten naar het aquarium, een goudvis in je bierglas te vangen en dan weer aan tafel gaan zitten. Degene die als laatste was, mocht het rondje betalen. 

Thom trouwde als eerste van het team met zijn Martine, telg uit de beroemde hockeyfamilie Adema. Het aanstaande huwelijk werd omringd door een groot geheim, want was Martine nu zwanger of niet. Het verleidde de selectie van Heren 1 tot het zingen van het lied ‘Birth controll, it’s the only way to save your soul’ op het huwelijksfeest. Thom en Martine hoorden het breed grijnzend aan.      

Helaas werd Thom op veel te jonge leeftijd getroffen door de vreselijke ziekte alzheimer. Als eerbetoon aan Thom heeft het oude Heren 1, toen spelend onder de naam Idols 1985-1991 in 2011 voor de laatste keer met Thom in de gelederen op het veld gestaan.

Wij zullen ons Thom blijven herinneren als een markante en bijzondere persoonlijkheid met een grote dosis humor en zoals zijn trainer/coach Jos zei: "gewoon een hele mooie vent”.

 

Namens het bestuur,

 

Martine Diephuis, Rémon Kortman, Irene Homminga, Wijtze Bakker, Nynke Bruins en Harmen van Balen Walter ( tevens lid Idols ’85-’91)   

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Humilitasstraat 35
8917 HB Leeuwarden