header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

QR code, corona in je team, zaalhockey

Nieuws afbeelding 10-9-2020

QR code

Zoals bekend, hangt er op het hek bij de ingang een poster met de QR code: deze is bedoeld voor het mogelijk contactonderzoek. We vragen leden en bezoekers deze code te scannen, iedere keer opnieuw als je als bezoeker op het complex komt (je kunt je gegevens ook van tevoren via de website invullen). 

Als je traint of een wedstrijd speelt hoeft het niet, want dan staat in LISA geregistreerd dat je op de club bent. NB, als je team voor een uitwedstrijd de bespreking op de club doet, dien je je ook te registeren; dan ben je namelijk bezoeker.

 

Corona in je team?

Heeft iemand uit je team klachten, of een speler moet in quarantaine of een coronatest doen; wat doe je dan? Lees de uitgebreide lijst met veelgestelde vragen op de site van de KNHB. Twee belangrijke vragen over dit onderwerp vind je hieronder.

Ook horen we graag als bestuur of je positief bent getest, dat kan via de mail ([email protected]). Uiteraard nemen we de privacy regels in acht.

 

Mogen teamgenoten van een speler waarbij het virus is vastgesteld of in quarantaine moet, wel deelnemen aan wedstrijden?

De GGD zal op basis van bron- en contactonderzoek de besmette speler aangeven welke regels gelden voor contacten die voortkomen uit het bron- en contactonderzoek zoals de teamgenoten van de speler. Over het algemeen verblijven hockeyers tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon en ziet de GGD teamgenoten als "overige niet nauwe contacten”. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan wedstrijden, maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid!

 

Wat moet ik doen als iemand uit mijn team positief heeft getest?

In het geval van een positieve test in je team, dan is het verstandig om zo snel mogelijk, via de betrokkene, te schakelen met de GGD. Zij doen een bron- en contactonderzoek en zullen aangeven welke regels gelden voor contacten die voortkomen uit het bron- en contactonderzoek, zoals de teamgenoten van de speler. Over het algemeen verblijven hockeyers tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon en ziet de GGD teamgenoten als "overige niet nauwe contacten”. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan wedstrijden, maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid! Als je dus weet dat iemand meer dan 15 minuten binnen 1 ½ meter van de desbetreffende speler is geweest, dan geldt voor deze persoon het dringende advies in quarantaine te gaan voor de duur die de overheid voorschrijft.

 

In beginsel worden alle wedstrijden gespeeld, ook als er in een team één of meerdere personen positief getest hebben op het coronavirus of personen in quarantaine zijn gesteld, tenzij de GGD anders aangeeft. Mocht een team onverhoopt in de problemen komen, schakel dan tijdig met de competitieleiding over de mogelijkheden tot uitstel van de wedstrijd.

 

Zaalhockey

We zijn nog maar net begonnen op het veld, nu de voorbereidingen van het zaalhockey alweer starten. Er leven veel vragen: kan het doorgaan, worden teams gesplitst, etc. Als bestuur beraden we ons op het komend zaalseizoen en houden nauwlettend in de gaten wat de ontwikkelingen hierin zijn via de KNHB


Veel hockeyplezier en tot langs de lijn!


Het bestuur 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Humilitasstraat 35
8917 HB Leeuwarden