header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

Geen zaalhockey

Nieuws afbeelding 14-10-2020

Het bestuur stond afgelopen week voor één van de moeilijkste beslissingen van de afgelopen jaren: gaan we wel of niet zaalhockeyen deze winter

We hadden als bestuur gehoopt dat de K.N.H.B. met een duidelijke beslissing/richtlijn zou komen, waar wij ons als bestuur c.q. club achter konden scharen. Echter, dit bleef uit en werd de beslissing doorgeschoven naar de individuele besturen. Wel gaf de bond aan dat bij een beslissing om niet te gaan zaalhockeyen er een volledige midwintercompetitie zou worden georganiseerd door de bond.  


Redenen geen zaalhockey

De belangrijkste redenen (in willekeurige volgorde) waarom wij uiteindelijk hebben gekozen voor de optie midwintercompetitie en niet voor het zaalhockey zijn de volgende.

-        In deze door coronamaatregelen vergeven tijd is het risico meer dan groot dat eea gedurende de zaalhockeyperiode stil komt te liggen. We hebben dan op ons veld een blaashal staan die verder niet gebruikt kan worden en we dit veld ook niet kunnen benutten voor trainingen of competitie.

-        We missen door het niet-zaalhockeyen weliswaar de nodige inkomsten van de bond, maar hebben daarentegen ook bepaalde uitgaven die we nu niet hoeven te doen. Financieel gezien is dit de meest verstandige en zekere keuze in deze, ook voor de hockeyclub, onzekere financiële tijd.   

-        De ons omringende Friese verenigingen hebben zonder uitzondering aangegeven te kiezen voor de midwinter-variant. In de ogen van het bestuur kan er dus geen sprake meer zijn van een volledige zaalcompetitie. Aangezien de overheid het vele reizen aan banden wil leggen, zou dit beteken dat we meerdere keren tegen dezelfde club, of meer onderling zouden moeten spelen.

-        De midwintercompetitie, mits er sprake is van een milde winter, biedt voldoende mogelijkheden voor onze leden om te blijven hockeyen.

-        Met het oog op alle coronamaatregelen, met name in en rondom de zaal, is de midwintercompetitie het beste te organiseren zonder een groot beroep te hoeven doen op de inzet van onze leden.  

Wij beseffen als geen ander dat met name uit sportief oogpunt deze beslissing voor teleurstelling zorgt. Ook wij hadden veel liever gezien dat we een normaal seizoen in de zaal zouden draaien. We hebben immers niet voor niets gekozen voor een eigen hockeydome. Echter, met het opzetten van de midwintercompetitie spelen onze leden evenveel wedstrijden als in de zaal en kunnen we ook een normaal aantal trainingen aanbieden. Dit alternatief, zo is de overtuiging van het bestuur, garandeert meer waar voor het geld dat onze leden betalen als zaalcontributie.

Hopende jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

met sportieve groet,

bestuur Mixed Hockey club Leeuwarden 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN