header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

In memoriam Ben Adema

2-7-2022

 

In memoriam Ben Adema

Deze week ontvingen wij het verdrietige nieuws dat ons Erelid Ben Adema op maandag 27 juni is overleden. Met het overlijden van Ben verliest MHCL een echte clubman, die zich jarenlang belangeloos heeft ingezet voor het wel en wee van de hockeyclub en die een prominente rol heeft gespeeld in de realisatie van ons eerste kunstgrasveld.

Ben stond, samen met zijn vrouw Janny, aan het hoofd van de hockeyfamilie Adema waarvan alle kinderen, de één succesvoller en langer dan de ander, op onze club gespeeld hebben. Daar waar één van de telgen speelde, stonden Ben en Janny aan de kant aan te moedigen. Ook veel van de kleinkinderen van Ben en Janny spelen of speelden bij ons op de club en ook die konden altijd rekenen op de steun van opa en oma.

 

Medio jaren tachtig tot begin negentig beleefde het toenmalige Heren 1 mooie tijden met Ben Adema als manager van het elftal. Hij vormde een zeer succesvol duo met trainer/coach Jos Hamelink. Jos bemoeide zich met de technische en tactische zaken, Ben regelde vele andere zaken daar omheen en had, tijdens de voorbereiding op de wedstrijden, steevast zijn eigen peptalk voor zijn ‘kwajongens’. Hij heeft heel wat met de heren te stellen gehad en heeft menig hartig woordje met hen gesproken, maar de twinkeling in zijn ogen en zijn markante glimlach waren nooit ver weg. Alle uitwedstrijden uit die tijd werden voorafgegaan door het gezamenlijke koffiedrinken in hun prachtige huis aan de Verlengde Schrans, waar Janny altijd een plakje ontbijtkoek had klaarliggen voor die speler die de avond ervoor in de stad net iets te diep in het glaasje had gekeken. De samenwerking tussen Ben en Jos resulteerde zelfs in het kampioenschap in de tweede klasse en dus, voor Leeuwarden een niet vanzelfsprekende, promotie naar de 1ste klasse. De busreis naar Meppel en zeker de terugreis nadat het kampioenschap was veiliggesteld staan alle betrokken als de dag van gisteren bij. Ben was en is voor het toenmalige heren 1 een icoon uit hun hockeytijd. 

 

Wij wensen Janny, Timo, Gees, Martine, Sybrand, echtgenoten en de kleinkinderen veel sterkte toe.

 

Het bestuur van mixed Hockey Club Leeuwarden  

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Humilitasstraat 35
8917 HB Leeuwarden