header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

Hockey dome in het nieuws

14-7-2023

Beste hockey leden,

Afgelopen donderdag is MHCL bij Omrop Fryslân in het nieuws geweest vanwege de financiële situatie rondom de hockey dome, hierbij willen we jullie wat achtergrond informatie geven.

Om voor onze leden in het winterseizoen hockey aan te kunnen bieden is in 2017/2018 met de gemeente Leeuwarden en BV Sport gezocht naar geschikte sporthallen die door MHCL gehuurd zouden kunnen worden. Door gebrek aan sporthallen binnen de gemeente heeft dit uiteindelijk geresulteerd in het aanschaffen van de hockey dome. Hier is een financieel draaiboek voor gemaakt wat voor de hockey club en haar leden goed te dragen viel.

Door oorzaken die buiten MHCL liggen is de situatie dusdanig veranderd dat de jaarlijkse kosten voor de club veel hoger uitvallen dan was begroot. Hier is in 2020 al contact met BV Sport over opgenomen om tot een goede oplossing te komen. Vanuit de hockey club zijn diverse alternatieven aangedragen om tot een acceptabele begroting te komen. Ook met de gemeente Leeuwarden hebben diverse gesprekken plaatsgevonden, maar deze verwijst elke keer terug naar BV Sport als de organisatie die de sportaccommodaties in de gemeente Leeuwarden beheerd.

Tijdens het laatste gesprek met BV Sport is keihard gezegd dat BV Sport aan het eind van het jaar wel een plus moet overhouden en dat ze daarom MHCL niet willen ondersteunen met de financiën rondom de hockey dome. Na ruim 3 jaar zijn de gesprekken daarmee weer terug bij af en heeft het bestuur i.o.m. de betrokken dome commissie besloten de publiciteit te zoeken en langs deze weg te proberen BV Sport en de gemeente Leeuwarden in beweging te krijgen.

Als MHCL willen wij onze sport zo breed mogelijk aanbieden, zowel tijdens het veld- als tijdens het zaalseizoen. Door deze stap richting de media te nemen hopen wij dat het mogelijk wordt de begroting rondom de hockey dome voor de toekomst acceptabel te maken voor onze vereniging, zodat wij met veel plezier de hockeysport kunnen blijven beoefenen.

Wordt vervolgd.

Het bestuur

Fabian, Tom, Nicole, Irene, Jelle

Gerelateerde nieuwsberichten

Laat de zomer maar komen!


 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Humilitasstraat 35
8917 HB Leeuwarden