header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

Herfstkampioenen!

Nieuws afbeelding 13-10-2007
De herftsvakantie is begonnen en de voorcompetitie zit er al weer op voor de Jongste jeugd en de Junioren. De voorcompetitie is bedoeld om de sterkte van de verschillende teams vast te stellen. Op basis van de resultaten van de voorcompetitie worden alle juniorenteams ingedeeld in een nieuwe competitie voor de rest van het seizoen. Voor de Jongste Jeugd (D8, E8, E6 en F) vindt de nieuwe indeling plaats tot aan de winterstop. Na de winterstop wordt de competitie nogmaals opnieuw ingedeeld door de hockeybond.
 
De resultaten van de voorcompetitie waren bijzonder! Sommige teams waren te sterk ingedeeld en komen vanaf nu in een poule met meer gelijkwaardige tegenstanders. Andere teams hebben boven verwachting gepresteerd en het resultaat mag er zijn: JA1, JB1, JC1, MC1 en MA1 zijn herfstkampioen geworden, proficiat! En na de herfstvakantie gaan maar liefst zeven Leeuwarder teams Topklasse spelen, een ongekende prestatie. MA1 en MB1 bonden de strijd met de gevestigde orde (Groningen) aan; MB1 in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie en MA1 in een extra beslissingswedstrijd op neutraal terrein, in Drachten.Voor beide wedstrijden was veel belangstelling. Beide teams hebben zich hun visitekaartje afgegeven en helaas moesten we deze keer nog met een verlies genoegen nemen, maar wat zal het resultaat van de volgende confrontaties zijn?
 
We zijn dit jaar ambities begonnen met een nieuwe trainingsopzet: Alle Junioren teams trainen twee keer per week, de eerste teams worden één keer per week getraind door Martijn van de Luyt en binnenkort starten we met een nieuw trainingsprogramma voor de hele jeugdlijn, waardoor we de inhoud van trainingen eenvoudig op elkaar af kunnen stemmen. Om coaches en trainers hierover te informeren organiseren we binnenkort de eerste van een serie bijeenkomsten.
 
Zodra het nieuwe competitieprogramma bekend is voor de verschillende teams, wordt het op de website gepubliceerd. Spoedig daarna zullen ook ook aanvangs- en verzameltijden, bar- en rijdiensten en scheidsrechtersindelingen volgen. Hou de website en je mail in de herfstvakantie dus goed in de gaten!
 
Inmiddels zijn ook de voorbereiding voor de komende zaalcompetitie in volle gang. In het eerste weekend van december start de nieuwe zaalcompetitie. Naar verwachting zal de competitie-indeling begin november bekend zijn. Dan volgt snel nadere informatie over zaaltrainingen, -diensten en het competitieprogramma.
 
Dit weekend spelen Dames 1 en Heren 1. Twee belangrijke wedstrijden: Heren 1 speelt uit in Apeldoorn tegen Ares en Dames 1 speelt om 12:45 uur thuis tegen Bemmel. Komt dat zien!
 
Namens Bestuur en technische commissie,
 
met sportieve groet,
 
Steven van Griethuijsen

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws
 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Humilitasstraat 35
8917 HB Leeuwarden