header foto header foto header foto header foto header foto
 
Arbitrage

Tips voor (startende) scheidsrechters

20-3-2024
Plezier, sportiviteit en veiligheid: daar gaat het om en daar hebben we iedereen bij nodig. Voor de (startende) scheidsrechters hebben we nog een paar tips, maar ook verzoeken.

Veiligheid in en rondom het veld
  • Zorg dat de klapgoaltjes van de jongste jeugd van het veld zijn. Uiteraard ook verzoek aan coaches/ouders jongste jeugd om te zorgen dat na afloop van de wedstrijden dat deze worden weggesleept.
  • Als er touwen op het veld liggen, zorg dan dat deze strak tegen de boarding aan liggen.
Veiligheid op het veld
  • Stickhakken begint al bij de jongste jeugd; treedt hier streng tegenop om te voorkomen dat er onnodige blessures volgen.
  • Als ballen omhooggeslagen of gepusht worden en er staat niemand in de buurt, dan mag je het laten gaan, maar fluit ze onmiddellijk af als er gevaar (dreigt) te ontstaan.
Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) in Lisa
  • Zorg dat je het DWF van tevoren en na afloop invult en afrondt.
  • De wedstrijdcodes liggen altijd uitgeprint op de wedstrijdtafel.
Waar ga je staan op het veld?
Het moeilijkste voor beginnende scheidsrechters is de plek op het veld. Blijf niet hangen ter hoogte van de 23-meterlijn, maar steek bij een aanval schuin door naar je cirkel en ga ook in je cirkel staan. En zodra de vrije slag voor de verdediging is, ga je weer langs de zijlijn mee richting de andere kant.

Begeleiding
We proberen vanuit de scheidsrechterscommissie zoveel mogelijk nieuwe, startende scheidsrechters te begeleiden en geven dan tips en adviezen. Help elkaar ook zoveel mogelijk, want van elkaar kun je ook veel leren. Ook tijdens de wedstrijden zelf.


 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Humilitasstraat 35
8917 HB Leeuwarden