header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

van het bestuur (opleidingen)

Nieuws afbeelding 20-1-2008
Om mee te blijven doen in het hockeyen is (bij)scholing nodig. Hiervoor zijn ieder seizoen meerdere mogelijkheden, alleen wordt er (mijns inziens te) weinig gebruik van gemaakt. Hieronder weer een lijstje met mogelijkheden om je kennis van het hockeyspel verder te vergroten. Heb je zin om iets extra’s te doen dan ben je altijd van harte welkom en kan je bij ondergetekende opgeven of informeren betreffende mogelijkheden. Inschrijven/opgeven voor evenementen is altijd mogelijk!
 
Wanneer er nieuws is over de opleidingen en bijscholingsavonden dan staat dit meestal op onze site, daarnaast staat de informatie van bondscursussen altijd op de website van de KNHB. In Friesland organiseren we in samenwerking met de andere verenigingen diverse avonden. Momenteel zijn er 8 personen bezig met de JHT trainerscursus en was er 1 december de zaalclinic voor trainers en coaches in Aldlân. Kirsten van de Veen volgt momenteel de A-cursus, er gebeurt dus zeker wel wat.
 
Dit seizoen is ingegaan dat ieder lid ouder dan 18 jaar en competitie speelt zijn/haar scheidsrechterkaart moet hebben. We organiseren deze winter weer diverse cursussen, want we voldoen er nog steeds niet aan. Alleen van D1 en MA1 hebben alle speelsters hun scheidrechter kaart. De A-teams moeten natuurlijk allen hun kaart hebben (is nog niet het geval) en de B-teams worden ieder jaar weer in de gelegenheid gesteld de kaart te halen. Deze winter zijn er weer 2 cursussen reguliere cursussen voor junioren. Als het goed is dan is iedereen ingedeeld en benaderd voor het volgen van een cursus. Voor senioren met minimaal 3 jaar speelervaring is er nog 1 keer een speciale gelegenheid om hun kaart te halen (7 februari, bij aanwezigheid succes verzekerd). Degene die 7 februari verhinderd zijn dienen examen te doen en kunnen aanschuiven bij de reguliere cursussen. Ben je nog niet benaderd en wil je wel je kaart halen dan kan je contact opnemen met Corine van der Maden. Deze week begint er weer een scheidsrechtercursus.
 
Naast de scheidrechters zijn er nog bijscholingsmogelijkheden, zaterdag 9 februari is er in Rotterdam (in de Kuip) een bijscholing voor technisch kader (coaches en trainers). We vinden het als bestuur belangrijk dat er naar dergelijke bijeenkomsten gegaan wordt, we willen als club de deelnamekosten van de clinic betalen, graag deze week opgeven bij ondergetekende, er zijn slechts 200 deelnemers mogelijk voor heel Nederland. Waar je natuurlijk ook veel van kunt leren is het kijken naar hockey, komend weekend zijn er in Sportstad Heerenveen zaalhockey hoofdklasse wedstrijden, een pracht gelegenheid om de sterren van het zaalhockey te zien spelen.
 
Komend voorjaar willen we in samenwerking met de andere Friese verenigingen een JHT-coachcursus organiseren. Het is een cursus die 5 avonden in beslag neemt en afgesloten wordt met een examen. Het is een mogelijkheid om je JHT-diploma te halen. Heb je hiervoor belangstelling dan kan je dit aangeven bij ondergetekende.
 
Willen we naast bijblijven een stapje vooruit maken en tot een hoger niveau te komen dan is het volgen van cursussen al helemaal een noodzaak. We steunen onze leden hierbij van harte, willen graag wat organiseren maar dan mogen we ook verwachten dat we deelnemers hebben.
 
Namens het bestuur,
Hans ten Kate.

Bijscholing technisch kader De kuip Rotterdam, 9 februari
Scheidrechtercursus senioren (minimaal 3 jaar hockey ervaring) 7 februari
Scheidrechtercursus 17,24,31 januari en 7 februari (examen 14 februari)
Scheidrechtercursus 6,13,20,27 maart (examen 3 april)
JHT-coach cursus (mei/juni), bij voldoende belangstelling
Docent clubscheidrechter (Zwolle), 2 april

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws
 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Humilitasstraat 35
8917 HB Leeuwarden