header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Technische Commissie

Nationale Shell Strafbalcompetitie - Clubkampioenschappen MHCL

Nieuws afbeelding 19-5-2008
Zondagmiddag werden op een zonnig maar koud hoofdveld de Clubkampioenschappen voor de Nationale Shell Strafballen Competitie gehouden. Het werd een bijna twee uur durend spectakel waar 10 spelers en speelster en 5 keepers/keepsters streden om de de titel Leeuwarder strafbalspecialist 2008.
 
In de eerste ronden moest iedere speler op alle keepers twee strafballen nemen: Hoog, laag, links, rechts, mooie reddingen, lat en paal zorgden voor spannende momenten en 100 strafballen leidden tot de beslissing in de eerste ronde.
 
Zes spelers en vier keepers streden in de finale om de winst. Het was erg spannend en koud en hoofdscheidsrechter Paul Bronsgeest moest het publiek regelmatig tot stilte manen. Toen na nog 72 strafballen de resultaten van de finale bekend werden, bleek dat de winnende spelers en speelster bekend waren en de winnende keepster, maar bij de twee overgebleven keepers hadden exact dezelfde score.
 
In een spannende extra ronde moesten Jan Johan en Sander beiden drie strafballen van Timon en Claire verwerken. Tot het eind ging het gelijk op: de laatste strafbal van deze serie van twaalf bracht de beslissing!
 
Op zondag 1 juni gaan de volgende Leeuwarder strafbalspecialisten onze club vertegenwoordigen op de Districtskampioenschappen Noor- en Oost-Nederland in Hattem (10:00 - 13:30 uur):
  • Carla Koopmans (K) - MB1
  • Claire Bloem - MB1
  • Suzanne Boschloo - MB2
  • Jan Johan Kamstra (K) - JB1
  • Timon de Boer - JB1
  • Joost van Dijk - JC1
We wensen jullie heel veel succes in Hattem en zijn benieuwd naar het resultaat.
 
Tot slot een bijzondere vermelding voor de twee jongste deelnemers: Charon Eckringa (M8D1) als speelster (die zelfs in de finale kwam!) en Lidewij Gerritsen (MD2) die 'met één doelpunt verschil de finale net miste. Dat belooft wat voor de komende jaren!
 
Paul Bronsgeest
Steven van Griethuijsen

Reacties


Rita Eckringa

19-5-2008 @ 13:29:28 |ja mensen hou je vast er komen weer nieuwe specialisten op de club en sharon schrijf je met een S en niet met de c dus SHARON

Tjitske Schokker

19-5-2008 @ 20:18:32 |hee lidewij!(en alle andere die meededen natuurlijk ook) vet goed gedaan!

Reageer op het nieuws
 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN