Wedstrijdverslagen

Zwolle Heren 1 - Leeuwarden Heren 1

Nieuws afbeelding 28-9-2008
Zwolle, 28 september 2008.
De mannen van Leeuwarden begonnen onvoldoende scherp aan de wedstrijd. Na 15 minuten spelen stond het team dan ook al met 2-0 achter. Leeuwarden zette een tandje bij en Maurijn Oude Essink scoorde uit een fraaie cornervariant 2-1. Florian van Duinen  volgde zijn voorbeeld en benutte een strafbal, waardoor Leeuwarden met 2-2 op gelijke hoogte met Zwolle kwam.  Zwolle scoorde daarna 3-2, maar de teams gingen door een goal van Ewoud Verhoeven uit een strafcorner met 3-3 de rust in. Die rust deed de Leeuwarders blijkbaar goed, want de tweede helft liet een scherp spelend MHCL zien. Ewoud Verhoeven scoorde weer uit een corner 3-4 en de 3-5 volgde na een knap schot van Olaf Loman.  Daarna scoorde Maurijn Oude Essink met een uithaal 3-6.  Man of the match Ewoud Verhoeven bepaalde de eindstand op 3-7 uit een corner.

Door de winst zijn de heren geklommen naar de zesde plaats, achter Eelde, PW, Arnhem Wageningen en Roden. Aanstaande zondag spelen de heren thuis tegen Roden, dat met twee punten meer op de vijfde plaats staat.