header foto header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen

Leeuwarden Heren 1 – PW Heren 1

Nieuws afbeelding 9-11-2008

Leeuwarden, zondag 9 november 2008 - Op Super Sunday kregen de mannen van Leeuwarden de koploper uit Enschede, die alle wedstrijden tot nu toe gewonnen hadden, op bezoek. Het Leeuwarder team was dus gewaarschuwd en zette daarom meteen druk op het doel van Enschede.  Johan Goslings wist na ongeveer 15 minuten spelen de mannen van Leeuwarden op een 1-0 voorsprong te zetten en kort daarop scoorde hij nogmaals. In het verleden wilden het eerste team van MHCL nog wel eens verslappen na een 2-0 voorsprong. Nu  bleven ze echter geconcentreerd spelen en Florian van Duinen scoorde met een schitterend schot de 3-0. In de vijf minuten voor rust werd er nog twee keer gescoord; Maurijn Oude Essink scoorde 4-0, waarna PW nog op 4-1 wist te komen. Enschede begon de tweede helft een stuk feller en ze kon in 20 minuten terugkomen tot 4-3. Hierna vergrootte Johan Goslings de voorsprong van Leeuwarden tot 5-3, maar Enschede verkleinde binnen een minuut de marge weer tot één doelpunt. Deze stand bleef gedurende tien minuten knokken en bikkelen op het scorebord staan, waardoor de drie punten in Leeuwarden bleven.