header foto header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen

Leeuwarden H1 – Zwolle H1

Nieuws afbeelding 16-3-2009

Op de tweede editie van Super Sunday kregen de heren van Leeuwarden het team van Zwolle, dat slechts 6 punten achter Leeuwarden stond, op bezoek. De mannen begonnen de wedstrijd geconcentreerd en al vroeg in de wedstrijd wist Olaf Loman Leeuwarden op voorsprong te zetten. Zwolle wist ook na dit doelpunt geen vuist te maken en al snel benutte Roderick van Rozen een kans uit de rebound van een strafcorner, waarmee hij Leeuwarden op een 2-0 voorsprong bracht. Ook hierna bleef Leeuwarden het initiatief behouden en nog voor rust scoorde Johan Goslings, de topscorer van Leeuwarden, de 3-0. Vlak voor rust deed Zwolle echter toch nog wat terug en verkleinde de marge tot 3-1. Leeuwarden kwam na de rust goed uit de startblokken en bleef kansen creëren.  Johan Goslings en Maurijn Oude Essink maakten er achtereenvolgens 4-1 en 5-1 van. Zwolle wist nog één keer tegen te scoren, maar verder dan 5-2 maar kwam men niet. Drie meer dan verdiende punten voor Leeuwarden.