Wedstrijdverslagen

MHCL - Eelde (5-8)

Nieuws afbeelding 30-3-2009
Een enerverend duel met maar liefst 13 doelpunten!

Na vier gewonnen wedstrijden kregen de mannen van Leeuwarden de nog ongeslagen koploper Eelde op bezoek. Ondanks dat Leeuwarden wat afwachtend aan de wedstrijd begon, scoorden Olaf Loman al na 10 minuten 1-0. Eelde zette dit snel recht door snel twee tegendoelpunten te scoren. Leeuwarden kwam daarna via een mooie solo van Maurijn Oude Essink al snel op gelijke hoogte. Eelde kwam daarna weer sterk terug en scoorde voor de rust nog twee keer: 2 – 4. Na de rust bleven beide teams veel scoren. Maurijn Oude Essink (tweemaal) en Roderick van Rozen deden dit namens Leeuwarden. Hoewel Leeuwarden tot tweemaal toe met 10 man in het veld stond, bleven de Leeuwarders de strijd aangaan. De Eeldese doelpuntenmachine liep echter soepeler dan die van Leeuwarden. Met een eindstand van 5 – 8 werd Eelde daarom de uiteindelijk terechte winnaar.