header foto header foto header foto header foto header foto
 
Junioren*

C-talenten Cup

Nieuws afbeelding 8-4-2010
2e paasdag was de eerste ronde van het C-talenten Cup toernooi van de KNHB op het terrein van GHBS te Groningen. In het Noorden zijn er maar weinig evenementen waar de lijnteams van clubs buiten de gewone competitie wedstrijden elkaar kunnen stimuleren in het ontwikkelen van prestatie hockey. GHBS heeft daarom samen met de KNHB het initiatief genomen om tijdens de paas- en pinksterweekenden een C-talenten cup toernooi te organiseren voor de 2e en 3e geplaatste teams uit de topklassen van Noord-. Midden- en Oost Nederland. Het is de bedoeling dat dit een jaarlijks toernooi wordt. De eerste aflevering 2e paasdag 5 april was een groot succes - hulde voor het initiatief van GHBS!
MC1 Leeuwarden reisde met 13 meiden af naar Groningen, een beetje met bibbers in de benen immers Midden- en Noord Nederland zijn vast supersterk. De buienradar voorspelde grimmig weer in de loop van de dag dus dat was ook al een min teken. Het bleek een heel leuke dag! Het toernooi was super georganiseerd en we hebben prachtig hockey weer. Onze achterstand in het Noorden viel mee - eigenlijk waren we best goed! We zaten in een poule met Almere, Voordaan en Nijmegen. Almere was onze eerste tegenstander, al snel scoorde Ariadne vanuit de rechtsachter positie met uitspelen van de keep het eerste goal. Die zat. We hadden de hele wedstrijd overwicht met trefzekere schoten op de keep en op de paal (Jonne) maar toen bleek de voorsprong van de westerlingen, 2 kansen, 2 combinaties die er in gingen en we verlieten het veld met 1-2. Ook de volgende tegenstander Voordaan kon niet beter hockeyen dan wij maar was meer ervaren in de afspraken, tactische opbouw en benutten van kansen, we verloren met 2-0. Na een slopende rust van 2,5 uur moesten we aantreden tegen de sterkste deelnemer van het toernooi nl. Nijmegen. Onze coach Bernd had geheel tegen zijn natuur een verdedigende tactiek met counter hockey voor ons opgesteld. Dat was nieuw voor ons maar we deden het goed, bij de rust was het 0-0 en de coach van Nijmegen sprong bijna uit haar vel, dat waren ze niet gewend. Na de rust gingen de blessures een rol spelen, we moesten veel wisselen en hierdoor spelen in andere posities, binnen 5 minuten was het 4-0, we vermanden ons, alle blessures waren vergeten, en tot het fluitsignaal ging er geen doel meer in.
Al met al hebben we veel geleerd, het was eigenlijk één lange trainingsdag, met uitproberen van tactieken, testen van andere posities, individuele coaching kijken naar andere teams en gezelligheid. Kortom super! De 2e ronde is 24 mei en dan gaan we zeker laten zien dat we vooruit zijn gegaan.........tot dan.
 
Voor een erg leuke beeldimpressie kijk op: http://www.youtube.com/watch?v=P_OHYq02c3U

Groeten van MC1

Reacties


Rita Eckringa

11-4-2010 @ 00:22:24 |het was zeker een leuke en leerzame dag ook voor de ouders

Heleen Terpstra

14-4-2010 @ 10:19:06 |we zijn goed bezig dus en dan blijkt de afstand tot de rest niet eens zo groot Ga zo door!!!!!! ;)

Suzanne Boschloo

15-4-2010 @ 15:50:24 |Hoi meiden! Ik vond het ook hartstikke leuk om met jullie mee te gaan! Jammer dat de resultaten niet aansloten bij het spel. In Amersfoort komt het vast helemaal goed! Dan ben ik er ook weer bij :) X

Reageer op het nieuws
 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Humilitasstraat 35
8917 HB Leeuwarden