header foto header foto header foto header foto header foto
 
Toernooien

MC1 op toernooi in Sittard (Update)

Nieuws afbeelding 12-6-2010
Dit weekend wordt in Sittard het beste en leukste C-toernooi van Nederland gehouden. Ook MC1 van MHCL is van de partij als enige team uit het Noorden.
 
Vrijdagavond na een lange rit de tenten opgezet. De lokale Mac nog even verrast met een teambezoekje en daarna een schoonheidsslaapje: ieder in z'n eigen tent! Zaterdagmorgen was het na een goed ontbijt al direct aan de bak: Een shoot ou om  de poule-indeling te bepalen. De eerste van 5 (!) wedstrijden begon in de motregen en werd met 1-0 gewonnen. HCAS was het slachtoffer. De dames speelden frank en vrij en wonnen ook de tweede wedstrijd met 1-0. Daarna even een dipje: dat leverde de derde wijdstrijd een 0-0 gelijk spel op. Daarna was het gedaan met de regen en het puntverlies, want ook de laatste twee wedstrijden werden gewonnen. Het sportieve resultaat van zaterdag: Poule winnaar en overall team met de meeste punten.
Morgen om 11:30 wacht nog een spannende kruisfinale tegen Almere MC1 en daarna, afhankelijk van het resultaat de grote of de kleine finale, tegen of Berkel Enschot, of HCAS.
Maar vanavond na een heerlijke bbq, eerst nog een waterspel waar het hele team nat gaat worden, daarna douchen en optutten en dan een spetterend feest. Morgen meer...
 
Opdate (zondagmorgen). Na een korte nacht (details volgen zodra alles is uitgezocht) nu de voorbreiding op de kruisfinale, na een heerlijk ontbijtje met scrambled eggs, spek en pistoletjes in het limburgse zonnetje. Wordt vervolgd...

Vervolg..
In de kruisfinale tegen Almere MC1 was het spannend. Het spel ging over en weer en na 15 minuten kwam de eerste uitgespeelde kans voor Leeuwarden, maar helaas, die ging naast. De volgende kans was voor Almere en na een fraaie redding van Veroniek was de rebound toch raak. Almere scoorde nogmaals, waardoor we de finale misliepen en moesten strijden voor de 3e en 4e plaats. 
Die wedstrijd was tegen HCAS (wie weet waar die vandaan komen?) en daar hadden we in de poule al tegen gespeeld en met 1-0 van gewonnen. Maar nu was de vermoeidheid van 2 korte nachten, een mooi feest en aandacht van én voor jongens uit andere provincies een belangrijke factor. Leeuwarden speelde met veel druk constant op de helft van HCAS, maar die waren wel gevaarlijk met enkele snelle uitbraken. Lang bleef echter de score uit, maar in de laatste 5 minuten wisten onze dames toch te scoren. Verdere doelpunten bleven uit, zodat Carmen haar laatste wedstrijd met het team in ieder geval in stijl winnend af kon sluiten.

Nu nog een heerlijke lunch, met mega wild west hamburgers. De tenten moeten nog opgebroken worden (en eerst moet alle zooi in die tenten weer ingepakt worden). En dan rest nog de prijsuitreiking als mooie afsluiting van een geweldig toernooi in het Zonnige Zuiden. Dan hebben we nog drie uurtjes in de bus voor de boeg en dan zit het seizoen voor coach Bernd en z'n meiden er op. Chapeau!!!
 
Bij de prijsuitreikend wachtte ons nog een aangename verrassing. Want toen bleek dat we niet alleen derde waren geworden, maar ook werd MC1 uit Leeuwarden uitgeroepen tot het sportiefste en gezelligste team van het toernooi en dat leverde ons een fraaie beker op. De teamfoto is binnenkort te bewonderen in het clubhuis.

PS. Ook langs deze weg willen we de hele organisatie van Scoop bedanken voor dit geweldige toernooi. Een speciaal woord van dank is op zijn plaats voor Paolo die met zijn geweldige voorbereiding, tomeloze inzet en 48 uurs 200% aanwezigheid en inzet een essentiële rol had in het welslagen van dit bijzondere toernooi. 

Reacties


Heleen Terpstra

12-6-2010 @ 23:21:19 |Dus in het diepe zuiden houden jullie goed stand! Hartstikke GOED! Houden zo maar vooral nog veel (speel)plezier. Succes na een "lange" nacht O-)

Heleen Terpstra

14-6-2010 @ 15:36:50 |een heerlijk toernooi en een pracht afsluiting vh seizoen met een GEWELDIG resultaat Gefeliciteerd meiden en begeleiding Toppie ^O^

Tjeerd Bruinsma

15-6-2010 @ 00:37:37 |voor de mensen die nog zoeken waar HCAS vandaan komt, kijk eens in Brabant.

Reageer op het nieuws
 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Humilitasstraat 35
8917 HB Leeuwarden