header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Arbitrage

Spelregel van de week

Nieuws afbeelding 8-10-2010

Bij het verdedigen van de strafcorner draagt een veldspeler een gezichtsmasker. Hij onderschept de bal van de aanvaller en loopt vervolgens met masker op de cirkel uit en geeft een pass naar medespeler die bij de middenlijn staat? Mag dit?

Ja, met zijn masker op mag hij zijn verdedigende actie afmaken en ook buiten zijn cirkel de bal spelen of passen. Als hij er echter voor kiest om actief met de bal aan het spel deel te gaan nemen buiten zijn 23 meter gebied begaat hij een overtreding. Als scheidsrechter geef je op dat moment een aanvallende vrije slag buiten het 23 meter gebied.

Als direct na de strafcorner het spel wordt hervat met een uitslag of vrije slag voor de verdediging mag de verdediger deze uitslag of vrije slag niet met zijn gezichtsmasker op nemen maar moet zijn masker eerst afzetten. Als je als scheidsrechter ziet dat dit gaat gebeuren voorkom dan dat hij spelhervatting met zijn masker op neemt.

Gerelateerde nieuwsberichten

examens kandidaat scheidsrechters
    
 

Agenda

25-10 Videobespreking H1

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN