Afgelopen zondag de 14e was het weer zo ver!
Leeuwarden dames 1 had weer een wedstrijd op het programma
en dit keer nog thuis ook!De weersomstandigheden begonnen perfect
en gelukkig hield dit gedurende de wedstrijd stand.
De tegenstander van vandaag was Steenwijk dames 1. Uit hadden we daar 1-1 gespeeld, dus wilden we nu een beter resultaat neerzetten!
Leeuwarden begon sterk, en was continu in de aanval, helaas bleef het doelpunt uit.
Toen drukte Steenwijk door, waaruit een goal ontstond.
Gelukkig gaf Leeuwarden de moed niet op en al snel volgde de 1-1 gemaakt door Marloes Vogt uit een strafcorner.
Heel snel daarna volgde de 2-1, gemaakt door Nienke Bettenbroek na een schitterend opgebouwde aanval.
Maar Steenwijk zette ook door en al snel volgde de 2-2 helaas.
In de rust besloten we alles op alles te zetten om deze wedstrijd naar onze hand te zetten.
En al gauw was daar de voorsprong terug! Een mooi uitgespeelde actie waaruit nog een goal volgde van Nienke bettenbroek.
En toen ging het erg snel, de 4-2 volgde na een mooi backhand schot van Heleen Kibbelaar.
Al snel daarop volgde de 5-2 na weer een doelpunt van Nienke Bettenbroek.
Het was duidelijk, Leeuwarden domineerde de wedstrijd volledig.
De 6-2 bleef niet lang op zich wachten, een forehand slag op goal van Claire Bloem. En ook deze zat weer!
Helaas viel de keepster van Steenwijk hierna uit met een hamstring blessure. Deze moest dan ook vervangen worden.
De eerste paar minuten speelden ze met een vliegende keepster.
En daar was de 6-3! Steenwijk bleef maar doorzetten, ze geloofden er nog in.
Maar Leeuwarden zette door en kreeg een strafcorner. Hier werd weer uit gescoord door een mooie harde slag van Elze van der Meer in de linkerhoek.
Steenwijk had inmiddels een andere keepster erin gezet en kon dus weer normaal spelen.
Maar leeuwarden vond 7 doelpunten niet genoeg en ging weer in de aanval.
Daar kwam weer een goal uit voort. Een tip in van Claire bloem in de rechterhoek.
In de laatste minuut werd er ook nog een strafcorner gegeven in het voordeel van Leeuwarden maar helaas ging die er net niet in.
Eindstand, 8-3. En nou hopen dat we deze vorm aanhouden.
Bij deze willen we het publiek bedanken voor alle aanmoedingen.
Over 2 weken moeten we thuis tegen Emmen, dus komt allen!!