header foto header foto header foto header foto header foto

Junioren*

meisjes D1 en Jongens D1 succesvol op toernooi bij Daring

Nieuws afbeelding 24-6-2012
Zaterdag 23 juni deden Jongens D1 én Meisjes D1 beiden mee aan het 'Fire with Fire' D-toernooi in Veendam. Tien teams deden er mee. Acht meisjes teams en twee jongens teams streden in twee poules van vijf tegen elkaar.
De twee Leeuwarder teams zaten in dezelfde poule en moesten 's morgens direct al tegen elkaar. Het werden 20 spannende minuten die onbeslist eindigden (0-0).

Omdat beide teams alle drie de andere poulewedstrijden wisten te winnen was Leeuwarden nummer 1 én 2 in de poule. Maar wie was 1 en wie was 2? Daar kwam heel wat rekenwerk aan te pas, want beide teams hadden drie overwinningen en een gelijk spel, dus dat gaf geen uitsluitsel. Ook het onderling resultaat was gelijk. En zelfs het doelsaldo was gelijk. Uiteindelijk hadden de meiden één doelpunt meer gescoord dan de jongens en dus gingen de jongens door naar de kleine finale en de meiden naar de finale.
De jongens hadden een zware kluif aan hun tegenstander, maar mede door de felle aanmoedigingen van ouders en de Leeuwarder meiden wisten ze het beslissende doelpunt te scoren. Een mooie derde plaats was het resultaat.
De meiden moesten het in de finale opnemen tegen de thuisclub: de jongens van Daring. En die waren vastbesloten om te gaan winnen. Maar onze meiden ook! Leeuwarden liet het betere spel zien en creerde enkele mooi kansen, maar de verdediging van Daring hield stand. Aan het eind van de reguliere speeltijd washet nog steeds 0-0. Er werd besloten tot 10 minuten verlenging, waarna eventueel shoot outs tot een definitieve beslissing zouden moeten leiden. Maar zo ver kwam het niet wat in de eerste helft van de verlenging wist Leeuwarden een mooie aanval af te ronden met een schitterende goal. En die voorsprong gaven onze meiden niet meer uit handen. Hoe blij ze daarmee waren zie je in bijgaande filmpje: