header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Arbitrage

Nieuwe spelregels

Nieuws afbeelding 29-8-2012

Beste scheidsrechters en spelbegeleiders

Ook zo genoten van het Olympisch toernooi, het had nog iets beter gekund, maar goud en zilver waren ook prachtig. Voor de buis vielen mij een aantal dingen op betreffende het fluiten zoals de 2 minuten straf bij een groene kaart en gebruik van de video scheidsrechter. Ook in onze competitie van komend seizoen zijn er enkele regels veranderd, niet de 2 minuten regel voor de groene kaart en gebruik van de video. Welke regels wel zijn veranderd kan je zien in de bijlage of via onderstaande link in de briefing van de bond:

http://www.knhb.nl/arbitrage/nieuws/DU19513_Briefing+2012-2013+clubscheidsrechters.aspx

Het is de bedoeling dat deze wijzigingen direct in de te spelen wedstrijden worden toegepast.

Wat niet veranderd is dat iedereen die 16 jaar en ouder is en competitie speelt ook scheidsrechter is en wedstrijden moet begeleiden. Uitzonderingen daargelaten. Denk je een geldige reden te hebben niet te hoeven fluiten dan kan je contact opnemen met ondergetekende (afspraken van vorige jaren blijven geldig). Maar de regel van de bond en club is en blijft in principe dat als je zelf gefloten wordt je ook wedstrijden moet fluiten.

Ben je 14 jaar of ouder dan mag je fluiten, heb je een scheidsrechterkaart dan mag je 11-tallen fluiten, zonder scheidsrechterkaart mag je de jongste jeugd begeleiden.

Het halen van de scheidsrechterkaart zal komend seizoen anders gaan dan voorgaande jaren, De bond heeft een E-learning cursus opgezet. Als je 16 jaar of ouder bent en competitie speelt dan ben je verplicht een scheidsrechterkaart te halen. Heb je nog geen kaart en ben je ouder dan 16 jaar en speel je competitie dan wordt je in september uitgenodigd voor het deelnemen aan een cursus. De cursus zal volgens het E-learning principe, maar we zullen jullie uitnodigen voor een eerste bijeenkomt, gevolgd door een examen. Iedereen die niet speelt maar wel zou willen fluiten is natuurlijk van harte welkom om de cursus ook te volgen, hiervoor kan je jezelf bij ondergetekende aanmelden.

Ook niet veranderd is dat je jezelf kunt indelen om te fluiten. Dan kan je het team fluiten dat jou het beste past of je fluit op het moment dat jij dat het prettigst vindt. Iedereen ouder dan 16 moet minimaal 6 wedstrijden per seizoen fluiten. Deel je jezelf niet in dan doet de arbitragecommissie dat. We streven ernaar om 2 weken voordat de wedstrijd wordt gespeeld de scheidsrechters in te delen.  De wedstrijden staan tot de winterstop op de website, dus plan jezelf in als je dat prettig vindt en niet voor verrassingen wilt komen te staan. Bij het indelen houden we rekening met de hoeveelheid wedstrijden die er door jou zijn gefloten. Degene met de minst gefloten wedstrijden komen als eerste in aanmerking om te worden ingedeeld.

Op de website is de scheidsrechterlijst aanwezig waarop alle leden staan met een scheidsrechterkaart of niet leden die wel willen fluiten.  Indien als voorkeur Zat ocht is opgegeven dan zijn dit mensen die de jongste jeugd kunnen begeleiden. Om hier ook bij opgenomen te worden zal in september een cursus jeugdbegeleider worden georganiseerd.

Namens de arbitragecommissie

Hans ten Kate

[email protected]

Bijlage

Gerelateerde nieuwsberichten

examens kandidaat scheidsrechters
    
 

Agenda

25-10 Videobespreking H1

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN