header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Arbitrage

Opleiding scheidsrechters

Nieuws afbeelding 10-9-2012

Het opleiden van scheidsrechter is gewijzigd, om tot betere clubscheidsrechters te komen is de opleiding van scheidsrechters gefaseerd. Het eerste deel is een cursus op basis van E-learing. De cursisten moeten na een gezamenlijke bijeenkomst zelf de regels leren, of ze dat voldoende hebben gedaan wordt dan getoetst met een examen. Als het examen met goed gevolg is afgelegd dan mogen ze wedstrijden gaan fluiten. Dinsdag 18 september is hierover een voorlichtingsavond, 19.30 uur in het clubhuis.

De 2e fase is zogenaamd de CS+ cursus. Onder begeleiding van een leercoach wordt getracht het niveau van de kandidaten te verbeteren. We hebben dus kandidaten voor leercoaches nodig die de begeleiding voor hun rekening willen nemen van de clubscheidsrechters. Om de begeleiding goed en eenvormig uit te voeren is ook voor de CS+ leercoaches een cursus. Op 1 avond wordt ingegaan hoe de begeleiding van de CS+cursisten moet worden uitgevoerd.

Op maandag avond 15 oktober wordt de cursus bij ons op de club verzorgd, van 19.00 tot 22.00 uur. Dan wordt je in 1 avond tot leercoach opgeleid. In de bijlage kan je meer info betreffende het CS+ begeleiden vinden.

Tot nu toe hebben 3 begeleiders zich aangemeld, we zouden graag een groep van 15-20 personen hebben die CS+ kandidaten kunnen begeleiden, om zo het niveau van scheidsrechters bij de club te verbeteren. We zoeken mensen die het leuk lijkt een aantal kandidaten te begeleiden tot betere scheidsrechters.

Lijkt het je leuk om aan de kwaliteitsverbetering van de scheidsrechters mee te werken , meld je dan  aan om CS+ begeleider te worden.  Dit kan via onderstaande link

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dFE1eFJRWW5aUWhyNDJuM1ZVYXI5MVE6MA

Als je leercoach bent willen we ieder jaar 1-4 clubscheidsrechters door jou laten begeleiden. Daarnaast willen we je graag inzetten om scheidsrechters bij hun eerste wedstrijd te begeleiden.

Noteer dus maandag 15 oktober in de agenda en meld je aan via bovenstaande link en stuur een mailtje naar [email protected] en draag een steentje bij aan het verbeteren van de arbitrage bij Leeuwarden!

Namens de scheidsrechterscommissie

Hans ten Kate

Bijlage

Gerelateerde nieuwsberichten

examens kandidaat scheidsrechters
    
 

Agenda

25-10 Videobespreking H1

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN