header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

MHCL presenteert Sybrand Adema als Technisch Manager

Nieuws afbeelding 21-9-2012

Met de start van het nieuwe seizoen wordt er invulling gegeven aan een aantal zaken die benoemd zijn in het Technisch Beleidsplan 2012-2017 met de titel ‘Samen Zichtbaar Ontwikkelen’. Eén van die aspecten is de realisatie van de nieuwe functie van Technisch Manager (TM), want deze functionaris gaat een belangrijke rol vervullen in de realisatie van de in het beleidsplan gestelde doelstellingen.

De nieuwe functie van Technisch Manager is een parttime functie (10 uur per week) en gaat samen met de Technische Commissie en de Jongste Jeugd Commissie aan de slag om de doelstellingen van dit nieuwe beleidsplan de komende periode te realiseren.

Deze voor MHCL nieuwe rol kent een aantal taken en verantwoordelijkheden:

Opleidingsplannen

De TM gaat zorgen voor de ontwikkeling en uitvoering van opleidingsplannen voor spelers en teams, trainers en coaches, zodat er een herkenbare lijn komt in de MHCL opleidingen en de kwaliteit verder verbeterd. Om invulling te geven aan die opleidingsplannen worden er regelmatig opleidingsavonden georganiseerd.

Werving, selectie en begeleiding van trainers en coaches

Naast opleidingsplannen is het hebben en begeleiden van voldoende en goede trainers en coaches een essentieel onderdeel van het beleidsplan. De TM gaat zich dan ook bezighouden met de werving van professionele trainers/coaches en geschikte clubcoaches en -trainers voor junioren en jongste jeugd teams. De TM is verantwoordelijk voor de functionele aansturing van alle professionele trainers, -coaches en geschikte clubtrainers en -coaches. Ook het trainingsschema wordt door de TM, samen met de Technische Commissie en de Jongste Jeugd Commissie opgesteld.

Talentontwikkeling

Je zult Sybrand bij wedstrijden ook regelmatig langs de lijn zien, want hij gaat ook de ontwikkeling van alle jeugdspelers volgen. Met die inzichten adviseert hij de Technische Commissie. Bijvoorbeeld als het gaat om de selectie van spelers die in aanmerking komen voor selectie- of opleidingsteams, district Noord of de Friese D-trainingen. Voor de goede orde: de teamindeling van spelers blijft een verantwoordelijkheid van de TC.

Sybrand Adema

Hij is voor veel Leeuwarder hockeyers geen onbekende. Als jeugdspeler kwam hij al uit voor Leeuwarden. Via de District Teams Noord Nederland bereikte hij Jong Oranje en speelde lange tijd in de overgangsklasse bij Groningen (GHHC). Daarnaast heeft hij veel ervaring in het trainen en coachen van verschillende teams, van jongste jeugd en junioren tot Dames en Heren 1 op 1e klasse niveau.

Als trainer/coach heeft hij de hockeyopleidingen: HT3 en HT4 (de hoogste KNHB-opleiding) gevolgd maar is hij ook bezig met een opleiding binnen de KNHB om docent te worden. Ook heeft Sybrand veel kennis van onze vereniging, onder andere opgedaan in verschillende rollen, waaronder Bestuurlid, voorzitter Technische Commissie, Zaalhockey Commissie en Jongste Jeugd Commissie. En hij heeft een groot netwerk binnen de Noordelijke en Nederlandse hockeywereld.

Tot Slot

Met de benoeming van Sybrand als Technisch Manager is het Bestuur van mening dat met zijn kennis en ervaring én zijn drive om de realisatie van dit plan tot een succes te maken een belangrijke stap gezet wordt in de realisatie van de doelstellingen van het nieuwe Technisch Beleidsplan. Sybrand gaat het komend seizoen zijn talenten gebruiken om invulling te geven aan deze voor MHCL nieuwe functie. We wensen Sybrand hierbij veel succes en medewerking!

 
Steven van Griethuijsen

Bestuurslid Technische Zaken 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Humilitasstraat 35
8917 HB Leeuwarden