header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

MHCL presenteert ... Jan Gillebaard als conditietrainer

Nieuws afbeelding 15-10-2012
In voorgaande edities van 'MHCL presenteert ...' heeft U kennis kunnen maken met Sybrand Adema en Sietske Geerards. Deze editie is het volgende lid van de technische staf, namelijk Jan Gillebaard. Jan is natuurlijk al gedurende vele jaren een een bekende verschijning op onze club, maar wellicht is zijn rol voor een aantal niet (helemaal) bekend, dus ook hier hoog tijd voor een nadere kennismaking.
Jan is in zijn rol als conditietrainer niet alleen actief voor Dames 1 en Heren 1, ook verzorgt hij voor andere teams verschillende (conditionele) activiteiten. Zo heeft hij de afgelopen weken op zaterdag bij thuiswedstrijden alle Junioren teams begeleid bij hun wedstrijdvoorbereiding, zodat nu ieder team heeft kennis gemaakt met een goede en verantwoorde warming up als essentieel onderdeel van een goede wedstrijdvoorbereiding.
Daarnaast verzorgt Jan ook de paramedische begeleiding van spelers uit Dames 1 en heren 1. Een nadere kennismaking met Jan:
 
Ik ben Jan Gillebaard en woon sinds 2000 in Leeuwarden samen met Martine en Lieke.

Begin jaren 90 (vorige eeuw) ben ik via het hoofdklasse kaatsen het trainerswereldje ingerold. Ik heb bij de kaastbond mijn trainersdiploma's gehaald en ben aan de slag gegaan met het trainen van senioren en jeugd in alle leeftijdscategorie├źn. De laatste paar jaar geef ik in de voorbereiding naar het kaatsseizoen nog wel conditietraining aan hoofdklasse teams en bezoek regelmatig kaatswedstrijden.

Ik heb in 2001 mijn sportmassage diploma gehaald, daarna heb ik twee jaar met Cambuur B1 gewerkt op het hoogste niveau en ben zo bij alle topclubs in Nederland geweest.

In september heb ik de cursus Medical Taping Concept (gekleurde tapes welke veel te zien waren op de Olympische spelen) gevolgd en heb zo mijn kennis verder verbreed.

Negen jaar geleden ben ik actief geworden bij de hockeyclub en ben toen gestart met heren 1 als conditietrainer en masseur. Nu, een paar trainers later, doe ik het nog steeds en doe samen met Sybrand en Steven dames 1 en heren 1 met Maarten.

Sinds begin van dit seizoen doe ik de wedstrijdvoorbereidingen bij de jeugdteams en probeer samen met de andere trainers van de club ook de jeugdlijn in de hele breedte naar een conditioneel hoger niveau te tillen.

Ik ben zelf geen hockeyer en houd mijn conditie op peil met hardlopen, schaatsen en fietsen, ik vind het hockey een mooie dynamische teamsport en vind het geweldig om samen met de teams onderweg te zijn en er als team met elkaar wat moois van te maken.
 
Jan geeft de pen door aan ...


 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Humilitasstraat 35
8917 HB Leeuwarden