header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Arbitrage

Scheidsrechters en het DWF

Nieuws afbeelding 13-11-2012

Met de komst van het digitale wedstrijd formulier (DWF) bij de competitie wedstrijden op zaterdag en zondag kunnen we in de competitie middels computer, telefoon en SMS ondertekenen. Het oude wedstrijdformulier is daarmee voor de meeste teams komen te vervallen (alleen niet voor H1 en D1).

Als je een wedstrijd hebt gefloten dan moet je als scheidsrechter na de wedstrijd een code intypen. Dat kan je kaartnummer zijn of je lidnummer van de vereniging, dat maakt niet uit. Daarnaast dien je de stand te bevestigen en eventuele kaarten in te vullen (tijd en speler). Aanvoerders en coaches zijn allemaal op de hoogte gebracht van deze nieuwe  gang van zaken.

Om het systeem werkend te maken moeten de scheidsrechters in ons systeem zijn opgenomen als actieve scheidsrechter. Iedereen die competitie speelt is derhalve nu een actieve scheidsrechter, daarnaast zijn de scheidsrechters die geen competitie spelen maar wel regelmatig fluiten in actieve bestand opgenomen . Als je een niet actieve scheidsrechter bent dan krijg je binnenkort een bericht van de scheidsrechterscommissie wat je moet doen als je wel wilt/gaat fluiten.

Als je had opgegeven dat je jezelf indeelt op wedstrijden dan dien je dat ook te doen: iedereen kan zien hoeveel wedstrijden je hebt gefloten, als dit aantal laag blijft dan kom je vanzelf aan de beurt om wel ingedeeld te worden.

Als je bent ingedeeld om te fluiten dan dien je in het geval van verhindering zelf voor vervanging te zorgen. Op de website staan de scheidsrechters op een lijst, inclusief de telefoonnummers. Probeer eerst binnen je eigen team, daarna kan je iedere andere vrijwilliger benaderen. Kom je domweg niet opdagen dan wordt jezelf geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd.

Veel plezier met het fluiten van de wedstrijden. Vele handen........

Namens de scheidsrechterscommissie,

Hans ten Kate

Gerelateerde nieuwsberichten

examens kandidaat scheidsrechters
    
 

Agenda

25-10 Videobespreking H1

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN