header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Technische Commissie

de Technische Commissie

19-4-2013

Zo aan het begin van de tweede helft van het seizoen willen we de (vernieuwde) Technische Commissie (TC) graag aan iedereen voorstellen. Gedurende de eerste helft van het seizoen zijn we bezig geweest om weer in een optimale bezetting te komen. Dat is gelukt, dus hoog tijd dat we iedereen even voorstellen.

 

En wat doet de TC nu eigenlijk? Een vraag die we vaker krijgen. Dus ook een mooie aanleiding om hier duidelijkheid over te geven. Wie doet wat? Wat is de rolverdeling? Bij wie moet ik waarvoor zijn? Kortom, wat doet de TC en wie moet ik waarvoor benaderen?

 

 

Wat doet de TC zoal?

 

De TC houdt zich o.a. bezig met de indelingen van alle teams (behalve de jongste jeugd). Hiervoor worden selectietrainingen voor de junioren georganiseerd. Mede op basis daarvan wordende teams voor het nieuwe seizoen bepaald.

 

Verder heeft de TC contact met de KNHB m.b.t. competitiezaken, zoals poule indelingen en dispensaties. Nieuwe leden zullen altijd via de TC worden ingedeeld in een team. De TC werft clubcoaches en ondersteunt deze coaches gedurende het seizoen.

 

Daarnaast is de TC het aanspreekpunt voor algemene zaken voor alle (club)coaches en trainers van junioren en senioren. Ook is de TC verantwoordelijk voor het (mede) formuleren, vastleggen en uitvoering geven van het Technisch Beleidsplan.

 

Samen met de Technisch Manager van de hockeyclub, Sybrand Adema, het bestuurslid Technische Hockeyzaken, Steven van Griethuijsen en de Jongste Jeugd Commissie vormt de TC het hockeyhart van MHCL.

 

 

Wie zitten er in de TC?

 

Ik ben Alie Hoving-Magendans. Ik hockey sinds 1964, eerst bij HCSO, later bij GCHC, de Studs en sinds 1981 bij MHCL, wisselend op de donderdag en de zondag. De laatste jaren in het 30+ dames team en dat is reuze gezellig en meestal ook heel fanatiek. Als coach van de teams van mijn 3 kinderen ben ik altijd actief geweest als vrijwilliger, later in de TC als coördinator van de Jongenslijn en nu als secretaris. Verder ben ik secretaris in het bestuur van MHCL. Ik vind het vanzelfsprekend om als ouder/speler actief te zijn als vrijwilliger in deze gezellige club.

 

 

Mijn naam is Wilbert Veltman. Vandrie hockeyende dochters is nualleen de jongste nog lidvan MHCL. In de tijd dat kunstgras en hoofdklasse nog moesten worden uitgevonden heb ik in de overgangsklasse gespeeld bij Rapidity (Oss), daarna nogenkele jaren in een studententeam bij Tilburg. Tot mijngrote ergernis verhinderenprotesterende gewrichten eenspectaculaire comeback. Bij MHCL ben ik een aantal jaren coach geweest van juniorenteams, nu zit ik voor het vierde jaar in de TC als coördinator van MA en MB.

 

 

Ik ben Rutger de Smet en ik ben 2 jaar geleden begonnen met hockeyen bij de Huismannen op donderdagavond. Ik was op zoek naar een sport om weer wat te gaan bewegen en aangezien mijn beide dochters, Sabine en Vivian, op hockey zitten, kwam ik in aanraking met de Huismannen. Ik heb zelf een voetbalverleden (speler, coach, trainer), maar na een jaartje Huismannen werd ik gevraagd voor Veteranen B, alwaar ik dit seizoen gestart ben. Sinds kort ben ik gevraagd om in de TC plaats te nemen met als aandachtsgebied de meiden D lijn. Tel daarbij op nog een sportende zoon en je kunt wel nagaan wat ik in mijn 'vrije' tijd doe.

 

 

Mijn naam is Vivianne Luyckx, ik ben 26 jaar en woon in Leeuwarden. Sinds mijn 8e ben ik lid van MHCL en dit seizoen hockey ik voor het tiende jaar in Dames 1, waar ik ook aanvoerster ben. In de zomer van 2010 ben ik afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sindsdien ben ik werkzaam bij een verzekeringsmaatschappij in Leeuwarden. Dit jaar ben ik lid geworden van de technische commissie. Ik ben verantwoordelijk voor de seniorenteams.

 

 

Ik ben Jennie Hooijschuuren heb vanaf mijn 10e gehockeyd.Vanaf mijn 13e jaar heb ik in Dames 1 gespeeld in de tijd van het gras, ingooien als de bal over de zijlijn ging, trainen voor zaalhockey op zaterdag na de veemarkt op vrijdag enz.Ik heb dit tot mijn 29e gedaan en daarna nog een tijdje in het 2e gespeeld. We gingen toen wat meer op kunstgras spelen en daarna zijn er nog veel regels veranderd. Ik zit nu voor het 1ejaar in de TC voor de meisjes C-lijn. Ik wil regelmatig wedstrijden bekijken van alle jeugdteams. Mijn beide dochters hockeyen in meisjes B1, dus ik ben nog veel op het hockeyveld te vinden.

 

 

Mijn naam is Frans Folkers, ik ben weer terug in Leeuwarden sinds 2003 na ongeveer 13 jaar door Noord Nederland te hebben gezworven voor studie en werk. Na mijn terugkomst heb ik nog een jaar in heren 1 gespeeld en daarna een paar jaar in heren 2. De laatste jaren speel ik in veteranen A. Voordat ik Leeuwarden had verlaten heb ik hier een groot deel van de jeugd doorlopen en een aantal jaren in heren 1 gespeeld. Sinds mijn 2 zonen wedstrijden spelen heb ik voor hun team de coaching gedaan. In de TC neem ik voor de junioren de jongenslijn voor mijn rekening.

 

 

Ik ben Mark Olman. Sinds de jeugd hockey ik bij MHCL en sinds 16 jaar speel ik in H1. Hier heb ik meerdere trainers en coaches meegemaakt en ook veel medespelers voorbij zien komen. Een geweldige ervaring om steeds weer met elkaar een nieuw team te smeden en om van die verschillende trainers/coaches te leren. Verder heb ik zelf ook jaren trainingen gegeven aan verschillende junioren en senioren teams en heb ik een paar seizoenen gecoacht. Met een korte onderbreking, zit ik nu voor het derde seizoen in de TC en voor het eerste seizoen als voorzitter.

 

 

Hoe kan je ons bereiken en wat is de taakverdeling?

 

Alie Hoving (secretaris): [email protected]

Jennie Hooijschuur (Meisjes C): [email protected]

Vivianne Luyckx (senioren): [email protected]

Frans Folkers (jongenslijn): [email protected]

Wilbert Veltman (Meisjes B/Meisjes A): [email protected]

Rutger de Smet (Meisjes D): [email protected]

Mark Olman (voorzitter): [email protected]

 

 

Vacature Secretaris TC 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN