header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

Nieuwsbrief KNHB

27-9-2014
Online lezen  |  Toevoegen aan adresboek
KNHB Koninklijk Nederlandse Hockeybond Koninklijk Nederlandse Hockeybond
Nr. 60 - 26 september 2014 VERENIGINGEN
Beste lezer,
Via de KNHB verenigingsnieuwsbrief brengen wij je graag op de hoogte van al het nieuws vanuit de verschillende disciplines van de KNHB.
 
 
Inhoud
- Nieuws
- Thema
- Oproep
- Agenda
- Uitgelicht
NIEUWS

Mondbeschermer per 1 juli 2015 verplicht


 

Zoals je wellicht al hebt vernomen is besloten dat het dragen van een mondbeschermer verplicht wordt gesteld. Dit geldt voor alle categorieën spelers (junioren/senioren) tijdens door de bond georganiseerde wedstrijden. De nieuwe maatregel wordt per ingang van het hockeyseizoen 2015-2016 (1 juli 2015) van kracht. Tevens adviseert de KNHB om ook bij alle hockeyactiviteiten buiten georganiseerd wedstrijdverband de mondbeschermer te dragen. Voor meer informatie omtrent de nieuwe maatregel klik hier.

Zaalhockey senioren blijft 5x5

In de laatste Bondsbestuursvergadering van de KNHB is besloten dat de senioren ook in het seizoen 2014-2015 zaalhockey spelen met vijf spelers. Tijdens het Wereldkampioenschap zaalhockey in Leipzig (2 tot en met 8 februari 2015) wordt tevens 5 tegen 5 gespeeld. Vorig seizoen is bij de senioren voor het eerst gespeeld met vijf spelers in plaats van zes. Het bestuur van de KNHB is zich bewust van de uiteenlopende meningen en opvattingen over de huidige spelvorm en neemt deze waar mogelijk ook mee in de internationale context. Net als afgelopen seizoen blijft de jeugd in de zaal 6 tegen 6 spelen.

THEMA

KNHB kan uw schoolgaande vereniging nog steeds ondersteunen

De KNHB kent al meer dan 15 jaar het Schoolhockey project. Hierdoor hebben veel verenigingen de afgelopen jaren een structurele band opgebouwd met scholen in haar omgeving. De verenigingen verzorgen onder meer lessen Lichamelijke Opvoeding op de scholen, nodigen leerlingen en docenten uit om zelf te ervaren wat hockey op een kunstgrasveld is of organiseren toernooien voor omliggende scholen bij een hockeyclub in de omgeving. De KNHB heeft niet stil gezeten en kwam begin 2014 met een unieke aanbieding. In het kader van de Rabobank Hockey World Cup 2014 heeft de KNHB haar verenigingen extra ondersteuning op het gebied van hockey en onderwijs aangeboden. Meer dan 100 verenigingen hebben reeds gereageerd maar er zijn nog mogelijkheden om mee te doen. Lees hier meer.

 
De gezonde sportkantine; waarom is het zo belangrijk?

 

We worden weliswaar steeds ouder, maar tijdens het leven zijn steeds meer mensen chronisch ziek. Dat wordt mede veroorzaakt door een ongezonde leefstijl. De sportvereniging, waar veel mensen een aanzienlijke tijd van de week doorbrengen, kan een belangrijke rol vervullen in het doorbreken van patronen, onder andere het voedingspatroon. Een gezonde leefstijl, die onder andere bestaat uit gezonde voeding en de positieve invloed van voldoende beweging, is meer en meer onderdeel van het publieke debat. Als KNHB zijn we ons bewust van het belang van deze gezonde leefstijl. Een gezonde voedingskeuze is onlosmakelijk verbonden met sport en bewegen, voor jong en oud, en een gezond aanbod van eten en drinken past daarom bij de sportieve en maatschappelijke functie van de sportvereniging. Voor meer informatie en handige tips voor jouw vereniging klik hier.

OPROEP

LET OP: digitaal insturen teamopgave senioren uiterlijk 30 september 2014

Alle verenigingen die met seniorenteams uitkomen in de competitie, zijn gebonden aan het digitaal (via het eigen ledenpakket) insturen van een teamopgave senioren, uiterlijk 30 september 2014.
Je ontvangt (technische) informatie van jouw leverancier over de wijze van opgave.

De regelgeving voor de opgave teams (BR. 2014, art. B.8.3) is te lezen via deze link
Wij verzoeken u de regelgeving aandachtig door te lezen!

Voor alle technische vragen over het systeem kunt u contact opnemen met LISA op 036-8200203 of [email protected]. Voor alle overige vragen kunt u contact opnemen met de afdeling competitie van het Bondsbureau, [email protected].

AGENDA

Oktober 2014

- Opening inschrijving Schoolhockeycompetitie       5 oktober
- Week van de scheidsrechter                               4 - 12 oktober
- Symposium Train de trainer                               11 oktober
- Eerste Volvo DOD                                              18 oktober 
- Rabo Hockey Fandag                                         18 oktober 

UITGELICHT

Hockeycorner.nl: Kennismaken met hockey middels Streethockey

Sporten en bewegen in de buurt staat hoog op de politieke agenda. Via zelf op te zetten buurtsportverenigingen worden bewoners gestimuleerd nieuw sportaanbod in de buurt te ontwikkelen. AC&HC VVV heeft deze kans gegrepen en een streethockey sportbuurtclub opgezet in Amsterdam Zuidoost. Wekelijks trainen zo’n 25 kinderen onder leiding van een trainer van de club op een Cruyff Court bij hen in de buurt. Het mes snijdt aan twee kanten: de kinderen maken op een laagdrempelige manier kennis met hockey en leren wat het lidmaatschap van een vereniging inhoudt terwijl VVV een bijdrage levert aan de diversiteitsmissie van de KNHB. Meer informatie over hoe zij dit hebben aangepakt vind je hier
 

Agenda

19-4 Lustrumloop

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Humilitasstraat 35
8917 HB Leeuwarden