header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Arbitrage

10 nieuwe clubscheidsrechters!

Nieuws afbeelding 16-4-2014

Maandag 15 april was er weer een scheidsrechter examen: er waren 36 kandidaten uitgenodigd voor de cursus. Van deze 36 zijn er 17 die zich hebben voorbereid middels het e-learning systeem, wat de andere 19 gedaan hebben .... Op het examen waren slechts 18 van de 36 kandidaten aanwezig, ronduit teleurstellende resultaten.

Na het examen kunnen we weer 10 scheidsrechters begroeten die 11-tallen kunnen fluiten. Ik hoop dat dit met veel plezier gaat gebeuren.

Ilja, Nicolette, Lisa, Kirsten, Klaartje, Merel, Hinke, Jan Sieb, Jasper en Coco: van harte gefeliciteerd!

Er is 1 persoon bij de scheidsrechtercommissie wel gelukkig: Nynke, omdat ze juist gebruik maakt van mensen zonder scheidsrechterkaart voor het begeleiden van de jongste jeugd. Zij die zich niet hebben voorbereid en gezakt zijn en/of zelfs niet aanwezig waren op het examen worden de rest van dit seizoen regelmatig opgesteld voor het begeleiden van een wedstrijd van de jongste jeugd.

Veel mensen met een scheidsrechterskaart hebben al veel gefloten, we blijven als scheidsrechtercommissie krap zitten met scheidsrechters, degene die wel een kaart hebben moeten dit seizoen (en ook de komende) meer fluiten omdat er veel jeugd teams zijn. Helaas mogen 11-tallen alleen gefloten worden door een scheidsrechter die in het bezit is van een scheidsrechterskaart.

Zij die geen examen gedaan hebben, of die zijn gezakt vanwege geen of onvoldoende voorbereiding mogen zich verheugen in de belangstelling van arbitragecommissie en bestuur en worden binnenkort uitgenodigd voor een gesprek, want spelregelkennis en arbitrage hoort bij hockey. 

De scheidsrechterscommissie is momenteel zeer druk met het invullen van de scheidsrechters voor de komende weken. Kijk nog eens goed in je agenda en deel jezelf in! Veel plezier bij de laatste wedstrijden van het seizoen.

Met sportieve groet,

Hans ten Kate

Gerelateerde nieuwsberichten

examens kandidaat scheidsrechters
    
 

Agenda

25-10 Videobespreking H1

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN