header foto header foto header foto header foto header foto header foto
hoofdsponsor
hoofdsponsor
 

Dames 1 - Groninger Studenten Hockey Club 'Forward' D1: 1 - 3

Gespeeld op: 10-9-2017

Vandaag speelde Leeuwarden Dames 1 tegen degradant Groninger Studs, thuis in de tweede klasse.

Beide ploegen begonnen sterk aan de wedstrijd waarbij Studs als eerst aan scoren toe kwam halverwege de eerste helft: 0-1. 
Een domper voor de jonge ploeg van Leeuwarden die de kansen graag benut had zien worden. Toch bleef de thuisploeg goed hockeyen en kwam het een paar keer dichtbij de gelijkmaker.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. Twee kwalitatief goed hockeyende ploegen, die toch de schoonheidsfoutjes van de eerste competitiewedstrijd lieten zien. Terwijl Leeuwarden de gelijkmaker er bijna in keek, maakte Studs effectief hun kansen af met een tweede doelpunt: 0-2. 
Annemarie van Griethuijsen maakte voor Leeuwarden de verlossende aansluitingstreffer na een voorzet van Hinke Tettero: 1-2. 
Met nog een kwartier op de klok speelde Leeuwarden alsof er het de laatste minuut was. Een kwartier lang powerhockey dat nog diverse kansen opleverde, maar geen doelpunt. Studs daarentegen bekroonde hun zege met een derde doelpunt: 1-3.

Ondanks de nederlaag een goede wedstrijd neergezet en met opgeheven hoofd op naar de volgende pot. Volgende week speelt Leeuwarden Dames 1 tegen Apeliotes Dames 1 hun eerste uitwedstrijd.

 

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
058 266 7474
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN