header foto header foto header foto header foto header foto header foto
hoofdsponsor
hoofdsponsor
 

Meisjes D5 - Sneeker Mixed Hockey Club MD3: 0 - 8

Gespeeld op: 9-9-2017

MHCL MD5 – Sneek D3
Vandaag was het dan zover. De eerste wedstrijd van het seizoen. Net de eerste week training achter de rug en de loomte van de zomer moest even van de meiden afgeschud worden. De nieuwe trainer Harm wist daar wel raad mee. De tijd van de trainingen werd goed besteedt en de “zweep” ging er over. Geen gelanterfant. Focus en inzet. Dat was even wennen voor een aantal zo na de zomer maar het werd wel gewaardeerd. 

Het team bestaat uit een diversiteit aan spelers van tweede jaars D, eerste jaars D en spelers die net komen kijken. Mooie namen waar de coach nog aan moet wennen;): met Robine, Senna, Lotte, Sophie, Alissa, Veerle, Jinte, Sylke, Nine en Elena betraden we het veld aangevuld met twee meiden uit 8E1 Alexandra en Lenthe. 

De eerste helft begon goed waarbij we wel direct onder druk stonden. De bal soms niet echt wegkregen en een aantal strafcorners tegen kregen. Die werden allemaal keurig gekeerd! Iedereen gaf zich vol en zo hielden we een hele tijd stand. Voor de rust helaas twee tegenaanvallen waarbij er een 3 op 1 op de keeper ontstond…. En ja dan is er geen houden meer aan. Met een 0-3 achterstand gingen we de rust in. Het fruit was een welkome versnapering en het water was ook nodig.  Verhitte kopjes. Elana die vol bravoure op de mid mid was gaan staan kon voor de tweede helft beter even ergens anders positie kiezen….

De tweede helft ging goed van start. Het zakte een beetje in en we kregen een paar doelpunten om de oren. We hielden er natuurlijk ook wel een paar tegen, we laten niet zomaar over ons heenlopen natuurlijk. In de laatste 10 minuten werden de laatste energiebronnen aangesproken en het team veerde op met een aantal aanvallen als gevolg. Helaas geen doelpunten maar dat gaat wel komen. Toen was daar het laatste fluitsignaal. Iedereen was warm, bezweet en afgedraaid. Alleen nog energie voor een teamfoto en een beetje gek doen en toen snel naar de welverdiende limonade. 

Iedereen heeft stinkend zijn best gedaan. Een heleboel aanknopingspunten gezien en daar gaan we lekker verder aan werken.

Via deze weg nog 8E1 bedankt voor het leveren van twee topspelers… die konden ook niet meer na twee wedstrijden;)

Op naar volgende week: Westerkwartier

Friedel.

Andere verslagen

Tegenstander Datum
MHC Westerkwartier MD1
JHC-Stix MD1
GHHC Groningen MD7
GHBS MD5
GHBS MD6
MHC Dash MD2
MHC Roden MD2
Sneeker Mixed Hockey Club MD3
HC Eelde MD3
HHC Quick Stick MD4
de Graspiepers MD3
GHBS MD6
Harlinger Mixed Hockey Club MD3
Sneeker Mixed Hockey Club MD5
HHC Quick Stick MD4
GHBS MD6
de Graspiepers MD3
Harlinger Mixed Hockey Club MD3
Sneeker Mixed Hockey Club MD5
 

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
058 266 7474
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN