header foto header foto header foto header foto header foto header foto
hoofdsponsor
hoofdsponsor
 

MHC Westerkwartier MD1 - Meisjes D5: 6 - 2

Gespeeld op: 16-9-2017

MHCL MD5 – Westerkwartier MD1
Als allereerste wil ik even kwijt dat deze coach supertrots is op de meiden. Wat een mentaliteit en plezier! Daarover later meer……

….. maar eerst…. De reis…..

We vertrokken mooi op tijd naar Westerkwartier. Nu ben ik daar nog nooit geweest, ook niet tijdens mijn actieve hockeycarrière, dus de TomTom leidde ons de weg. Via een mooie pittoreske route langs dorpen en kanalen, waar ik nog nooit geweest was, vlotte de reis goed….. tot de laatste 200 meter…. Bleek de hele handel opgebroken te zijn en ik heb geen bord gezien van “hockeyclub bereikbaar”. Dwars door een woonwijk heen naar de andere kant en ja hoor een parkeerplaats. Iedereen uit de auto maar hoe kom je nu bij de club? Bleek een vriendelijke tennissende mevrouw ons te kunnen vertellen dat wij toch weer terug moesten door die woonwijk en dan gewoon de borden negeren. Dat bleek te werken en met een vertraging van 20 minuten waren we dan ter plekke. Gelukkig liep de voorgaande wedstrijd ook uit en hadden we nog wat tijd om in te spelen.

Terwijl ik onze keeper aan het “optuigen” was pakte Renata (moeder van Nine) de warming up goed op. Bedankt Renata! Nog even inspelen en toen konden we naar het veld. Veel tijd hadden we daar niet meer. De opstellingen en de belangrijkste instructie konden nog net worden gegeven. 
Toen klonk het fluitsignaal …..

Westerkwartier was direct van af het begin de bovenliggende partij. Wat ons team toch kenmerkt is dat er inzet wordt getoond en dat men elkaar probeert te helpen. Met deze teamspirit (die je ook steeds meer voor en na de wedstrijd ziet ontstaan) handhaafde de meiden zich goed. De keeper, die helaas een mindere voorbereiding had gehad dan ik hoopte, trapte de ene na de andere bal weg. Het thuispubliek was hier zeer onder de indruk van! Ik kon dit goed horen daar ik toch wel dichtbij hen stond (man of the match werd er geroepen). Uiteindelijk scoorde Westerkwartier een doelpunt maar wist dit in de rest van de eerste helft niet uit te bouwen door inzet van de spelers en het goede keeperswerk.

In de rust het fruit natuurlijk gebruikt. Bananen! Goed voor snelle energie! De belangrijkste instructie herhaald zoals: wegdraaien bij de tegenstander, veld breed houden en over de zijkanten spelen. 

De meiden probeerde duidelijk de instructie op te volgen, wat ik top vind, maar de uitvoer liet nog wel te wensen over.  Tegenstander scoorde dit keer een paar keer snel maar miste toch ook weer een heleboel kansen en dat kan ook op het palmares van het team worden bijgeschreven. Onze nieuwe aanwinsten Livia en Hartje wisten zich goed te handhaven in de wedstrijd. Natuurlijk nog veel te leren maar voor zo’n eerste keer heel goed gedaan.
Het mooiste van de wedstrijd moest nog komen….. Elena en Alissa maakten allebei een doelpunt. Dat was geweldig om te zien. Twee snelle counters en op kracht die bal er in werken. Heerlijk. Dat kon het team goed gebruiken en met deze laatste energie-impuls zetten we nog één keer aan om de tegenstander aan het wankelen te brengen. Helaas leidde dit niet tot doelpunten en de eindstand werd bereikt: 6-2

Met deze twee doelpunten op zak smaakte de limonade en de chips extra lekker. De tegenstander hebben we niet meer gezien….. daar zie je aan dat wij een echt team aan het worden zijn. Dit moeten we vasthouden en op veld omzetten naar nieuwe hoogte punten.

De terugweg verliep een stuk soepeler dan de heenweg (alle wegen leiden naar MHCL toch?) en na het afscheid bij de club kon de rest van het weekend voor iedereen beginnen.

Bedankt voor alle support langs de lijn…. Op naar de volgende wedstrijd (de huidige nummer 1)

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Sneeker Mixed Hockey Club MD3
JHC-Stix MD1
GHHC Groningen MD7
GHBS MD5
GHBS MD6
MHC Dash MD2
MHC Roden MD2
Sneeker Mixed Hockey Club MD3
HC Eelde MD3
HHC Quick Stick MD4
de Graspiepers MD3
GHBS MD6
Harlinger Mixed Hockey Club MD3
Sneeker Mixed Hockey Club MD5
HHC Quick Stick MD4
GHBS MD6
de Graspiepers MD3
Harlinger Mixed Hockey Club MD3
Sneeker Mixed Hockey Club MD5
 

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
058 266 7474
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN