header foto header foto header foto header foto header foto header foto
hoofdsponsor
hoofdsponsor
 

Meisjes D5 - GHHC Groningen MD7: 5 - 2

Gespeeld op: 30-9-2017

MHCL MD5 – GHHC MD7
Deze datum en wedstrijd stond al tijden bij mij op de kalender aangevinkt. Aan de uitslagen en stand was te zien dat dit een tegenstander was die we moesten kunnen hebben. De hele week dacht ik hier aan. Vertel ik het de meiden of laat ik het op zijn beloop. Ik besloot niets te zeggen om er geen extra druk op te zetten. Toch wisten ze dat toch wel een beetje. Er zijn er duidelijk meerdere die de standen in de gaten houden. 
Ook was ik nog op zoek naar een keeper en riep de meiden bijeen op dinsdag… plots bood Elena zich aan. Een van de kleinste van het team? Waarom ook niet. Ze geeft zich in het veld ook 100% dus hadden we een keep. 

Met Jinte in de lappenmand was het toch wel handig om versterking te hebben. 3 meiden uit 8E1 konden ons versterken. Roxanne, Josefien en Sija waren de toppers.
Maar aangezien die zelf nog moesten spelen kwamen die 20 minuten later.

De wedstrijd begonnen we dus met precies 11 spelers. In het begin stonden we onder druk van Groningen die redelijk aandrong maar dit niet in doelpunten wist om te zetten. Wij kwamen er een aantal keren gevaarlijk uit. Dit leidde niet direct tot een doelpunt. Uiteindelijk wisten wij een kans om te zetten in een doelpunt. Een mooie aanval wist Veerle te bekronen met een doelpunt. 1-0 voor Leeuwarden. We kregen nog een paar kansen maar die werden niet verzilverd. 
Groningen gaf niet op en zette ons weer onder druk. Daar wisten zij uiteindelijk de gelijkmaker mee te forceren. Het spel golfde vervolgens op en neer. Veerle was duidelijk “on fire” en wist 2 keer te scoren. De versterking van 8E1 arriveerde en snel konden we wisselen om zo hier en daar iemand rust te gunnen. Zo wisten we de rust te halen. Natuurlijk was het fruit welkom maar veel leuker was dat Jinte ons kwam bezoeken. Zij werd warm onthaald en kon zo ook even meegenieten van het voorlopig resultaat.

De tweede helft begon. Groningen zette direct weer druk net als in de eerste helft. Dat leidde vrij snel tot een doelpunt en ik maakte mij toch wel wat zorgen. Gelukkig hielden we stand. Het spel golfde weer op en neer en er werd steeds beter gespeeld. De meiden van 8e1 hielpen ons daar zeker mee. Via twee mooie aanvallen, zo uit het boekje, werd er twee keer gescoord. Sija en Josefien wisten als invallers te scoren en brachten ons op veilige afstand van Groningen. Toen was daar ook opeens het eindsignaal al. 5-2 voor Leeuwarden. Een zo verdiende overwinning voor dit team dat in de eerdere wedstrijden nooit opgaf. 

De limonade smaakte nu extra goed. Iedereen was blij. De trainer Harm had het laatste stukje ook nog gezien en was ook helemaal happy. Zo kon de rest van het weekend beginnen. Wij hadden in ieder geval een goede start.

Happy coach, happy team… MD5 rules!

 

 

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Sneeker Mixed Hockey Club MD3
MHC Westerkwartier MD1
JHC-Stix MD1
GHBS MD5
GHBS MD6
MHC Dash MD2
MHC Roden MD2
Sneeker Mixed Hockey Club MD3
HC Eelde MD3
HHC Quick Stick MD4
 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
058 266 7474
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN