header foto header foto header foto header foto header foto header foto
hoofdsponsor
hoofdsponsor
 

GHBS MD5 - Meisjes D5: 4 - 0

Gespeeld op: 7-10-2017

GHBS MD5 – MHCL MD5

Met de overwinning van vorige week nog in het achterhoofd gingen we op tijd naar GHBS. Was iedereen weer een beetje fit na de clinic van afgelopen donderdag waar de meiden van genoten hebben maar daarna nog “even” een training afwerkten? Ze zeiden van wel….we gingen het zien.

GHBS werd vlot gevonden maar parkeren was een ander verhaal. Ik als coach was er snel klaar mee en heb de auto bij het ziekenhuis gezet. 5 min extra lopen maar iedereen kwam op het zelfde moment aan.
We konden direct het veld op. Jinte als keeper hebben we ook maar op het veld in de bescherming gehesen daar het clubhuis en kleedkamers allemaal vol waren vanwege de slechte weersomstandigheden. Warmlopen, inspelen, voorbespreking en de wedstrijd kon beginnen. GHBS is een grotendeels tweede jaars D team. Dat kon je wel zien. Zij zette direct druk op ons maar na de eerste 10 minuten wiste onze meiden dat om te draaien met een aantal counters. Helaas stranden die bij de circel. Het spel golfde zo weer op en neer. Jinte, natuurlijk nog steeds herstellende van haar amandel operatie, verdedigde haar doel met verve. Langs de lijn werd gezegd dat we een paar keer geluk hadden maar in mijn ogen dwing je zoiets af. Sterker nog …. Weten julien dat keepers speciale gaven hebben? … keepers kunnen namelijk de bal naast kijken! 1 cm of 1 meter… naast is naast gekeken.
Zo bereikte wij met de bekende “brilstand” de rust. En daar viel niets op af te dingen.

Fruit er in en de instructies nogmaals herhalen en de tweede helft kon beginnen. Deze begon een beetje als de eerste helft en ook nu wisten we onder de druk uit te komen. Helaas hobbelde een balletje er ongelukkig in. 0-1 achter. De aandacht verslapte even en met wisselingen in de achterhoede kon het zomaar gebeuren dat één van hun sterkere spelers mocht uithalen in de circel. 0-2 achter. Het evenwicht herstelde zich. Ik moest 2 keer het veld inrennen omdat Lotte bijna geblesseerd raakte. 1 x een bal op de voet en een stick stick tussen/onder haar voeten (volgens mij gewoon een overtreding) zorgde ervoor dat we wat personele wisselingen hadden in de achterhoede. De tegenstander kon hier van profiteren en scoorde net als het tweede doelpunt twee keer kort achter elkaar. Duidelijk een situatie die aandacht behoeft (druk op de bal of tegenstander zetten) voor de toekomst. 
Zoals de ouders aan de kant constateerden ….. de meiden gaven niet op. Dat doen wij namelijk niet bij D5 en dat is een compliment waard. 

En daar was het einde van de wedstrijd al weer. 0-4 verloren maar reflecteert mijn inziens de verhoudingen in het veld niet helemaal. Hier en daar een sip koppie…. En dat begrijp ik wel. Maar de meiden van D5 mogen gewoon trots zijn op de eerste 5 wedstrijden. Waarom? We zijn met zijn tienen begonnen. Vaak moesten invallers ons helpen. Meeste zijn eerste jaars D. Ondertussen hebben wij 3 meiden die net begonnen zijn met hockey. Dat alles bij elkaar maakt het best lastig voor het team. Als je al kijkt naar de ontwikkeling van de meiden in de eerste 6 weken, het doorzettingsvermogen en gewoon de vrolijkheid in de groep….. SUPER.

In het clubhuis nog snel limonade. Iedereen was nat en wilde snel naar huis naar een warme douche. Begrijpelijk. Ik moest nog even een uitrijkaart hebben en die werd uiteindelijk geregeld. Bij het uitrijden werkte die natuurlijk niet….. maar een vriendelijke beveiliger van het ziekenhuis liet ons toch gaan . En zo kan de rest van het weekend beginnen.

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Sneeker Mixed Hockey Club MD3
MHC Westerkwartier MD1
JHC-Stix MD1
GHHC Groningen MD7
GHBS MD6
MHC Dash MD2
MHC Roden MD2
Sneeker Mixed Hockey Club MD3
HC Eelde MD3
HHC Quick Stick MD4
 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
058 266 7474
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN