header foto header foto header foto header foto header foto header foto
hoofdsponsor
hoofdsponsor
 

Meisjes D5 - GHBS MD6: 5 - 1

Gespeeld op: 4-11-2017

MHCL MD5 - GHBS MD6

Na een paar weken rust, alhoewel een aantal fanatiek in Sneek aan de bak gingen met hun skills, nu de hervatting van het veldseizoen. De herindeling is geweest en de tegenstanders zullen nu meer gelijkwaardig aan ons team zijn. We zijn ingedeeld met GHBS MD6, Eelde MD3, Sneek MD3, Roden MD2 en Dash MD2. Alleen Sneek kennen we en dat is een sterke tegenstander.

Na deze week iedereen wakker geschudt te hebben op de trainingen (bedankt Harm!) konden we ons opmaken voor de eerste wedstrijd tegen GHBS MD6. Iedereen was keurig op tijd en het veld was snel vrij zodat we lekker konden gaan inspelen. Met onze “klassieke opstelling” (4-3-3) begonnen we:

Verdediging            : Lotte, Sophie, Robine, Sylke
Middelveld            : Livia, Elena, Hartje
Voorhoede            : Jinte, Veerle, Alissa
En deze keer op keep    : Nine

De wedstrijd begon gelijkwaardig en in eerste instantie stonden we lichtelijk onder druk. Iedereen probeerde wel de opdrachten uit te voeren (overspelen, breedte van het veld gebruiken en vrije medespelers zoeken) maar in de praktijk zaten we nog erg op de as van het veld. Langzaam kwam daar iets verandering in en probeerden we elkaar echt te vinden. Dat resulteerde in een mooie aanval over de rechterzijde waarnaar de bal hard de circel in ging en Robine (die graag ook voor wil spelen) de bal in het doel schoot. We zettten door maar de tegenstander liet zich ook niet onbetuigd. Gelukkig deed onze keep uitstekend haar werk en haalde toch 2 á 3 ballen er uit zodat we niet tegen een achterstand aankeken. We bleven proberen en dat leidde tot een frommelgoal (maar die tellen ook) en was het 2-0. Deze keer viel de eer aan Jinte. Snel daar achteraan nog een goal door Robine die haar opkomende waarde vanuit de achterhoede bewees. Dit was de ruststand en bananen en mandarijntjes gingen er goed in. Bij mij waren de mandarijntjes favoriet want het sap smeerde mijn keel weer een beetje. 

De tweede helft begon en met een omzetting van Veerle (van mid voor naar centrale verdediger en Robine de omgekeerde weg) gingen we van start. GHBS had nieuwe energie gevonden en kreeg het voor elkaar om een tegendoelpunt te maken. Daar bleef het bij want Nine keerde de doelpogingen een aantal keren goed. Echt top om te zien hoe ze de instructies opvolgde van de training. Gedurende de tweede helft verdween de energie en met flink wat coaching (overspelen en “laat de bal het werk doen want daar word je minder moe van”) pakte het team het goed op en maakte gebruik van de grote gaten die op het middenveld onstonden door de bal hard over 20 á 30 meter naar elkaar toe proberen te spelen. De ene keer lukte dat beter dan de andere keer maar het in grote getalen aangetrede aanwezige publiek werd getrakteerd op een paar flitsende aanvallen. Dit leidde tot 2 doelpunten gemaakt door Robine en Elena. 5-1 voor MD5. 
De laatste paar minuten braken aan en de laatste energiebronnen werden aangesproken. Hier kwamen geen doelpunten meer uit voort maar de mentaliteit om tot het gaatje te gaan en er nog eentje in te prikken is echt super.

Het eindsignaal klonk en we konden genieten van de limonade en chips (Veerle is vrijdag 11 geworden). De tegenstander was nergens te bekennen dus vierde we ons feestje alleen met het team en de suporters. 

Een aantal spelers ging ’s avonds nog even uit hun dak op het Halloween feest... en de foto’s die ik daarvan heb gezien..... 

..... ik hou mij de komende tijd rustig!

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Sneeker Mixed Hockey Club MD3
MHC Westerkwartier MD1
JHC-Stix MD1
GHHC Groningen MD7
GHBS MD5
MHC Dash MD2
MHC Roden MD2
Sneeker Mixed Hockey Club MD3
HC Eelde MD3
HHC Quick Stick MD4
 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
058 266 7474
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN