header foto header foto header foto header foto header foto header foto
hoofdsponsor
hoofdsponsor
 

MHC Dash MD2 - Meisjes D5: 8 - 3

Gespeeld op: 11-11-2017

MHC Dash MD2 - MHCL MD5

De 11de van de 11de de dag van 11 november en de start van Carnaval. Carnaval met zijn vele gezichten. Zo heb ik deze dag ook beleefd. Een dag met vele gezichten, Een wedstrijd met 2 gezichten en een coach met meerdere gevoelens.

Dash... onze verste tegenstander zo te zien. 80 km rijden. Voor sommigen een schok voor mij een genot. 3 deugnieten op de achterbank en de moeder van Sophie op de bijrijdersstoel. Dan vliegt de tijd zo om. Keurig op tijd kwamen wij bij Dash aan en kon het hele specktakel gaan beginnen.Beetje pielen op het oefenveldje, inspelen, instructie en toen kon de wedstrijd op tijd beginnen. Een wedstrijd met twee gezichten zoals ik al aankondigde... de eerste helft en de tweede helft. 

De eerste helft: Direct was duidelijk dat Dash niet een slechte tegenstander was. Zij begonnen agresiever aan de wedstrijd en wisten daar duidelijk voordeel uit te halen. Keer op keer werden onze ballen onderschept en dwars door alle linies heen geslagen naar hun voorhoede die rustig 15 meter achter onze achterhoede kon rondlopen.... Dat leidde tot een paar zeer gevaarlijke aanvallen. Met name de “nummer 4” mocht haar gang gaan. 3 x een één op één situatie die door de uitstekende keepende Hartje onschadelijk werd gemaakt. Klasse, want dat is nog niet zo eenvoudig kan ik je vertellen. Het lukte echter keer op keer dat Dash onze ballen onderschepte omdat wij niet voor onze man kwamen en de middenverlders de ballen gewoonweg niet kwijt konden. Daarnaast konden we de lange ballen van Dash niet afstoppen en uiteindelijk scoorde “nummer 4”. Dat deed ze nog 4 keer en de ruststand was 5 – 0 voor Dash. 

Er werd nog gegrapt dat de reis wat lang was en de spieren stram maar dat vond de coach niet zo grappig. Een positief ingezette donderspeach het gevolg. Agressiver, voor je man komen, niet opgeven. 

De tweede helft: De tweede helft begon duidelijk anders en MD5 toonde haar ware gezicht. Met agressie werd er gespeeld en er werd meer voor de man gekomen waardoor we de ballen beter konden vasthouden. Dat leidde al snel tot een goal (Jinte). Een goal zoals je het wilt zien: Overspelen, circel in, overspelen in de circel naar de vrije man en uithalen op het doel. Direct werd er doorgezet en een tweede goal viel (Robine). Dash zag de bui al hangen en bracht hun nummer 4 weer binnen de lijnen. Lotte kreeg de taak om deze uit te schakelen. Zij volgde de nummer 4 overal. Als kauwgom aan je hockeyschoen. Dash wist wel 3 x te scoren (maar de nummer 4 maar 1 keer). Het geluk zat ons ook niet mee. 2 keer op de paal en 2 keer een kansrijke voordeelsituatie niet goed ingeschat door de verder uitstekend fluitende scheidsrechters. Met een laatste offensief wist Jinte nog te scoren. 

De tweede helft eindigde dus eigenlijk in 3-3. Met name de mentaliteit en het uitvoeren van opdrachten sprak mij in de tweede helft aan. De eerste helft wil ik maar snel vergeten.

Zoals zo vaak waren wij nog lang in het clubhuis te vinden. Waar was onze gastheer? 
Op basis van de tweede helft de meiden wel gecomplimeteerd. Als je in de rust een donderspeach moet geven dan moet je de complimenten kunnen geven als ze het goed hebben opgepakt. Dat was wel een tostie waard. Helaas was de coach even vergeten dat er 2 vegetariers in het team zitten... oeps ...☹. Zo kan de coach ook nog wat leren 

Gas op het pedaal en weer 80 km terug naar MHCL. 

Tot volgende week langs de lijn. We hebben jullie nodig!

 

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Sneeker Mixed Hockey Club MD3
MHC Westerkwartier MD1
JHC-Stix MD1
GHHC Groningen MD7
GHBS MD5
GHBS MD6
MHC Roden MD2
Sneeker Mixed Hockey Club MD3
HC Eelde MD3
HHC Quick Stick MD4
de Graspiepers MD3
GHBS MD6
Harlinger Mixed Hockey Club MD3
Sneeker Mixed Hockey Club MD5
 

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
058 266 7474
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN