header foto header foto header foto header foto header foto header foto
hoofdsponsor
hoofdsponsor
 

Meisjes D5 - MHC Roden MD2: 2 - 2

Gespeeld op: 18-11-2017

MHC MHCL MD5 – Roden MD2

WAT ……EEN …… WEDSTRIJD!

Maar eerst …. Alle vrijwillers die achter de bar en de wedstrijdtafel hebben gestaan bedankt voor de inzet! Alles loopt zo soepel rondom dit team. Thnx!

Maar nu terug naar de wedstrijd van vandaag. Roden MD2 stond op het programma en wij mochten op het hoofdveld. De dag beloofde mooi te worden en thuis op buienradar gekeken te hebben zaten wij helemaal goed.

De wedstrijden waren back to back gepland dus we begonnen op het oefenveldje met warm worden. Niet iedereen was meteen aanwezig door de omleidingen in Leeuwarden maar druppelde toch snel binnen. 

Zodra de wedstrijd begon was het raak…. De tegenstander liet niet met zich spotten. Wij lieten ons in eerste instantie overrompelen ondanks de waarschuwing vooraf om vel te beginnen. Gelukkig herpakten wij ons na een minuut of 5 en gaven vol gas en konden wij onder de druk van Roden uit hockeyen. Dit was een compleet andere eerste helft dan vorige week. De ballen werden hard gespeeld over een grotere lengte en meer via de zijkanten. De breedte van het veld werd goed benut. Dit was mede aan de zeer goed spelende verdediging te danken van Lotte, Robine, Sophie en Hartje die keer op keer voor de man verdedigden en de hangende spitsen (op de 23 meter lijn en circel) goed afdekten. Met een strakke passing naar de middenvelders en spitsen hadden zij hier een groot aandeel in. Op dat punt arriveerde ook de versterking van D2. Mare en Puck gingen ons helpen want Elena is helaas geblesseerd. Zij zat wel op de bank om ons te ondersteunen en aan te moedigen. Wij hopen dat ze snel weer mee doet! 
Wij bleven feller in de duels en dat leidde tot een terecht doelpunt van Jinte voor ons team. We bleven doorgaan op dezelfde voet en dat resulteerde in een aantal kansen die helaas niet werden benut. We bleven doorzetten en kregen zelfs strafcorners mee. Die hebben wij niet zo vaak en dat is even wennen. Een van deze strafcorners werd na goed door zetten door meerdere spelers via Jinte in het doel gewerkt. 2-0 voor ons. We bleven de bovenliggende partij, ook mede dankzij Puck en Mare,  en toen….. bleek buienradar het mis te hebben. De hemel ging open en een geweldige stortbui zorgde ervoor dat iedereen kletsnat werd. Ook in de dug out hielden we het niet echt droog. Het waaide er zo in. 
Daar was gelukkig de rust en we zetten een sprint richting de kleedkamer. Een donderspeech was deze keer niet nodig. Doorgaan op deze voet was het motto. En zo begonnen we aan de tweede helft.

In de rust had Roden hernieuwde energie gevonden en zij begonnen furieus aan de tweede helft. Wij hielden nog stand maar Roden wist toch de aansluitingstreffer te maken. Toen werd het chaotischer. Lotte kreeg een paar keer een bal hoog tegen haar knie en moesten we naar de kant halen. De verder uitstekende verdediging werd hierdoor iets instabieler en Roden merkte dat er iets te halen viel. Dat lukte ze ook en de stand werd 2-2. Roden probeerde door te drukken maar slaagde er niet in om onze keep van deze week Sylke te passeren. Wij hervonden ons gelukkig weer en zo begon de laatste 15 minuten van de wedstrijd. Bloedstollend! Het spel golfde op en neer waarbij er voor beide partijen kansen waren. Voor onze invalster Mare was het in de koude regen te veel…. Twee wedstrijden in dit weer is niet niks dus snel naar de kant en heerlijk onder de teamdekens. De laatste 5 minuten waren echt voor ons en wij verdiende de overwinning maar dit was ons helaas niet gegund. Een aantal pogingen, ik kon ze op 1 hand niet tellen, wilde er maar niet in. En zo eindigde het kletsnatte duel in 2-2. 

De natte boel opgepakt en op naar de kantine voor limonade en warme chocomelk die wij zeker verdiend hadden. Ook de tegenstander was er nog even bij. Zo hoort het! En toen was het tijd om aan het weekend te beginnen en de Sint te verwelkomen.  

Op naar Sneek!

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Sneeker Mixed Hockey Club MD3
MHC Westerkwartier MD1
JHC-Stix MD1
GHHC Groningen MD7
GHBS MD5
GHBS MD6
MHC Dash MD2
Sneeker Mixed Hockey Club MD3
HC Eelde MD3
HHC Quick Stick MD4
de Graspiepers MD3
GHBS MD6
Harlinger Mixed Hockey Club MD3
Sneeker Mixed Hockey Club MD5
 

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
058 266 7474
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN