header foto header foto header foto header foto header foto header foto
hoofdsponsor
hoofdsponsor
 

Sneeker Mixed Hockey Club MD3 - Meisjes D5: 6 - 1

Gespeeld op: 25-11-2017

MHC SMHC MD3 - MHCL MD5

Vandaag stond Sneek op op het programma. Een zware wedstrijd met één van de nummers één in de poule. Het team leek weer compleet. Elena had vrijgave van de podotherapeut gekregen om de mogen keepen, niet spelen dus maar dat loste een deel van de teampuzzel op. Op de ochtend van de wedstrijd meldde helaas Hartje met griep zich af. Snel in de app geklommen en via D2 Een reserve speler geregeld. Lena kwam ons versterken en op naar Sneek gingen we.

Het was een koude ochtend en hier en daar waren er in het noorden al wedstrijden afgelast. Het hoofdveld werd al ingespeeld en was op tijd klaar om op te spelen. In de tussentijd werd Elena in de kleedkamer in de keeperskleding gehesen en werd de voorbespreking gehouden. In spelen op het veld en de wedstrijd kon beginnen. 

De verwachting was dat we direct onder druk zouden komen te staan aangezien dit een zeer sterke tegenstander is en we de allereerste wedstrijd dit seizoen kansloos ten onder gingen. Interessant dus om te zien hoe de ontwikkeling van de meiden is geweest. Met de lessen in het achterhoofd van de afgelopen twee wedstrijden gingen we er dan ook vol tegen aan. Felheid, voor je man komen en het geleerde inzicht werden op de mat gelegd. Ook de oefening over de flanken werd ingezet. Sneek wist even niet wat hun overkwam. Was dit het team waar ze in het begin van het seizoen overheen waren gewalst? We kwamen dicht bij de cirkel maar dit leidde nog niet tot kansen. Sneek hervond zich en wist pas na 10 minuten de wedstrijd wat naar zich toe te trekken. Dat was ook het moment dat we een beetje terugvielen in onze oude spelwijze die te veel op de as plaats vindt.  Na een paar strafcorners wisten ze uiteindelijk toch een doelpunt te maken in de 15de minuut. Vlak daarna scoorde Sneek nog een keer en het leek de verkeerde kant op te gaan. Het team gaf echter niet op en de eerste kans diende zich aan. Bij de tweede lukte het wel en via Veerle wist Jinte een doelpunt te verzilveren. Er werd goed gehockeyd en de geleverde strijd zorgde bijna voor de gelijkmaker. Die was ons helaas niet gegund. Wel kregen voor rust nog een tegendoelpunt te verwerken en met een 3-1 achterstand gingen we de rust in om bij te tanken. Helaas voelde Sylke zich niet lekker en dat was voor de tweede helft wel een probleem. Een extra speler oproepen kan dan niet meer. 

Aangezien een 3-1 achterstand overbrugbaar is, begonnen we vol goede moed aan de tweede helft. We bleven vechten maar het lukte niet. Sneek was gewoon nog een maatje te groot. Er werd op het randje gespeeld en soms er over….. Sneek wist nog 3 keer te scoren maar daar kon de uitstekende keepende Elena niet veel aan doen. 
Voor goed spelende Lena ging het helaas niet meer. Veel last van haar enkels en daar nemen we geen risico mee dus haalde ik haar naar de kant. Zij moest immers met D2 nog een wedstrijd spelen. Sylke zette haar beste beentje nog even voor. We zaten door de wissels heen.
Het slotoffensief werd ingezet en wij creëerden  nog een aantal kansen. Het mocht niet baten ook al hadden wij nog wel een doelpuntje verdiend voor het vertoonde spel. 

De coach van Sneek was ook onder de indruk van de progressie van ons team. Een totaal ander team dan de eerste wedstrijd dat tegenstand bood en samen met de tegenstander voor een leuke wedstrijd zorgde. Dat uitte zich ook in het nazitten in het clubhuis. Het was gezellig met de tegenstander dus we zaten nog wel even. 

Deze wedstrijd toonde duidelijk aan dat we op de goede weg bezig zijn. De meiden leren steeds meer en als we dit volhouden gaat dit er ook uitkomen. Nog één week op te veld trainen en een laatste wedstrijd tegen nog een sterke tegenstander (de andere nummer één) en gaan we de zaal in. 

Maar eerst…. De laatste week op het veld.

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Sneeker Mixed Hockey Club MD3
MHC Westerkwartier MD1
JHC-Stix MD1
GHHC Groningen MD7
GHBS MD5
GHBS MD6
MHC Dash MD2
MHC Roden MD2
HC Eelde MD3
HHC Quick Stick MD4
de Graspiepers MD3
GHBS MD6
Harlinger Mixed Hockey Club MD3
Sneeker Mixed Hockey Club MD5
 

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
058 266 7474
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN