header foto header foto header foto header foto header foto header foto
hoofdsponsor
hoofdsponsor
 

HHC Quick Stick MD4 - Meisjes D5: 4 - 4

Gespeeld op: 10-3-2018

Quick Stick MD4 - MHCL MD5

De winter zit er op en na een mooi zaalseizoen mogen wij weer het grote veld betreden. De aanloop naar deze wedstrijd was nog niet 100% door vakanties en winterse sportactiviteiten maar Harm probeerde de meiden toch even wakker te schudden de afgelopen weken. 
Wij vertrokken naar Quick Stick met precies 11 spelers en het zou dus voor iedereen beteken dat ze vol aan de bak moesten. 

Na een korte warming up en kort inspelen nog snel de opstelling doorgenomen en toen kon de wedstrijd al beginnen. Quick Stick begon deze wedstrijd met 10 man. Dat kwam ons niet ongelukkig uit want dan konden we nog even wakker worden..... Vlak nadat zij invallers konden gebruiken scoorden wij het openingsdoelpunt: 0-1. Het spel ging wat op en neer en je kon duidelijk zien dat de invallers bij Quick Stick konden hockeyen. Snel werd de 1-1 gemaakt. Het spel bleef eigenlijk wat te veel in het midden en aan de rechterkant terwijl het veld toch echt wat groter is dan een zaal. 

In de rust dan ook een aantal zaken doorgenomen die van belang waren: Breedte van het veld gebruiken, blijven overspelen, Spel verleggen naar de andere kant van het veld uit de drukte en achterin meer het “kommetje” opzetten. 

De meiden pakten dit goed op en ondanks dat wij toch ook wel onder druk stonden wisten wij met een paar schitterende flitsende counters uit te lopen tot 1-3! Als je de aanvallen zag dan kun je allen maar trots op zijn omdat daar met loopsnelheid, pasing van de bal en niet zelfzuchtig zijn je zo vanuit je eigen helft in de circel van de tegenstander kunt komen en dan afronden. Heerlijk! 

Quick Stick liet het er echter niet bij en zette weer aan:2-3. Wij scoorden nog 1 keer  en toen liep de energie er langszaam uit. Het gebrek aan wissels begon ons de das om te doen. In deze periode wist Quick Stick dan ook 2x te scoren en bleef het de laatste 10 minuten super spannend. Met aanmoedigingen van beide coaches gingen Quick Stick en MHCL er nog wel volledig voor maar niemand wist meer te scoren. Einduitslag 4-4. 

De meiden waren uitgeput. Sommige lagen op het veld. Met 11 spelers 70 minuten lang hockeyen is best pittig. Ze hebben dat super gedaan en voor elkaar gevochten voor wat ze waard waren. 

Op naar volgende week. Dan staat GHBS op het programma. Als wij zo blijven spelen... laat ze maar komen!

 

 

 

 

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Sneeker Mixed Hockey Club MD3
MHC Westerkwartier MD1
JHC-Stix MD1
GHHC Groningen MD7
GHBS MD5
GHBS MD6
MHC Dash MD2
MHC Roden MD2
Sneeker Mixed Hockey Club MD3
HC Eelde MD3
de Graspiepers MD3
GHBS MD6
Harlinger Mixed Hockey Club MD3
Sneeker Mixed Hockey Club MD5
HHC Quick Stick MD4
GHBS MD6
 

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
058 266 7474
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN